To je to što me zanima!

Di Canio: Želim prave igrače u momčadi, a ne neke manekene

Bivši talijanski igrač, a sada trener na klupi engleskog četvrtoligaša Swindon Towna, Paolo Di Canio odlučio je kako će u njegovoj svlačionici sada vrijediti njegova pravila
Vidi originalni članak

Osebujan talijanski nogometaš osim treninga na terenu, odlučio je strogi 'trening' vodi i u svlačionici.

Igrači Swindona, momčadi engleske League Two, odnosno četvrte lige, moraju biti fizički spremni za prvenstvo, ali pritom, njihov trener, Di Canio, ne misli samo na izdržljivost i trk svih 90 minuta, već i na izgled. 

Iako on sam nije bio poznat po pretjeranom stilu i uređivanju na terenu, osim brojnih tetovaža koje su ga krasile, Di Canio je odredio 'dress code' za svoju momčad. 

Talijanski trener neće trpiti igrače koji ulaze na teren odjeveni u kojekakvim kombinacijama, duge, raspuštene kose ili još gore s trakama za kosu na glavi zbog kojih više nalikuju modelima nego nogometašima.

- Tko će se tako pojaviti na terenu poljubit će vrata bez puno pogovora - objasnio je Di Canio čije je nove mjere uprava kluba spremno prihvatila.

- Ne želim da mi itko istrči na travnjak s trakicama u kosi ponašajući se kao maneken. Meni trebaju igrači koji će na terenu dati sve od sebe, liti suze i krv - rekao je odlučno Di Canio za Mirror Sports.

Za svoje prvo iskustvo na klupi nogometne momčadi Di Canio se čini prilično siguran u ono što radi. Bivši igrač Sheffielda i West Hama, ali i Lazija, Juventusa i Milana ozbiljno je shvatio svoju ulogu.  Već je počeo s potragom igrača kojima osnažiti svojeg četvrtoligaša Swindona, a već je devet imena otpalo s popisa upravo zbog izgleda kojeg trener nije odobravao.

Nema sumnje da se u redovima Swindona neće tako skoro vidjeti razni Cristiano Ronaldo i Beckham, bar kad je ljepuškast izgled u pitanju, a što se talenta i igre tiče, oni će očito biti u prvom planu.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mighty_reds1892 18.07.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • user_73790 18.07.2011.

    Zašto vas smeta to što se Ronaldo ili bilo tko sredi i stavi malo gela na kosu kada izlazi van ili na utakmicu... Pa Ronaldu je nogomet sve, svakodnevno daje 110% na treninzima, pa on je najspremniji i najkompletniji igrač današnjice i to je postigao mukotrpnim radom, a to što stavi gela u kosu, koga briga...

  • Gerro 18.07.2011.

    a svi nogometasi su sminkercici nekakvi sugavi..oblace se ko idioti...ovaj ronaldo mi je prejeben španer al kad ga vidim u onim full kratkim hlacicama il u ljubicastom konznjaku onak dode mi...likkkk mos kupit kaj oces i ti kupis tak nekaj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare