To je to što me zanima!

Die Presse: Hrvatska je pritajeni favorit Eura!

Jedne od vodećih austrijskih novina detaljno su predstavile reprezentaciju Hrvatske i usput pošteno nahvalile izbornika Slavena Bilića
Vidi originalni članak

Hrvatski izbornik, 39-godišnji Slaven Bilić, pomladio je momčad i Hrvati su jedni od pritajenih favorita Eura u Austriji i Švicarskoj, rečenica je kojom analizu hrvatske reprezentacije počinje austrijski list Die Presse. U tekstu navode kako je Hrvatska jedno od najugodnijih iznenađenja prošlih kvalifikacija. Pritom posebno izdvajaju naše dvije pobjede nad Engleskom, ali i učinak Eduarda da Silve, koji je s deset golova bio drugi strijelac kvalifikacija.
- Na SP-u u Njemačkoj Hrvatska je bila skupina individualaca, no Bilić je uspio stvoriti kompaktnu momčad koju karakterizira zajedništvo. Današnji izbornik, koji je pripadao 'zlatnoj generaciji' hrvatskog nogometa iz devedesetih godina, smatra se arhitektom trenutačnog 'hrvatskog nogometnog čuda'. Nakon razočaranja u Njemačkoj vrlo brzo je doveo Hrvatsku na najvišu razinu - piše Die Presse.
Bilićev način rada ovaj njemački list opisuje geslom 'rad i čvrsta disciplina' te navodi kako je u tom stilu nastupio čim je preuzeo reprezentaciju od Zlatka Kranjčara. Autori teksta upoznati su i  s odličnom suradnjom u Bilićevu stručnom stožeru, a posebno važnima istaknuli su Aljošu Asanovića i Roberta Prosinečkog.
U analizi momčadi stoji kako sigurnost i stabilnost daju "iskusni golman Stipe Pletikosa te braniči Šimić i Robert Kovač".
- Velika snaga hrvatske momčadi su i igrači koji su pod Bilićem igrali u U-21 reprezentaciji. Ćorluka je izrastao u pravu uzdanicu ove momčadi, a ulogu playmakera dijele Kranjčar i Modrić. Defenzivni dio veznog reda drži Niko Kovač, a desnu stranu Srna iz Šahtara - opisuje Die Presse, koji najveću snagu hrvatske momčadi vidi u napadu. Zanimljivo je da su upoznati i s mladim snagama hrvatskog nogometa.
- Naturalizirani Hrvat Eduardo da Silva, koji je ljetos iz Dinama prešao u Arsenal, prva je napadačka opcija. Uz njega Bilić postavlja Ivicu Olića, Boška Balabana ili Mladena Petrića. Odlične alternative u napadu su i talentirani Mandžukić i Kalinić - završava jedan od vodećih austrijskih medija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare