To je to što me zanima!

Dijamantna liga: Perković startala trećim mjestom!

Mlada hrvatska bacačica diska postigla je velik uspjeh. Na prvom mitingu Dijamantne lige disk je dobacila do 62.33 metra, dovoljno za treće mjesto
Vidi originalni članak

Hrvatska atletičarka Sandra Perković (20) osvojila je treće mjesto u bacanju diska u Dohi. Prvi miting Dijamantne lige donio je Sandri sjajan rezultat i prvi bod u 'dijamantnom renkingu'. Od četiri hitca Perković ja najbolji rezultat ostvarila u prvom, bacivši disk na 62.33 metra, što joj je bio i jedini uspješan pokušaj. U ostala tri je prestupala.
Bolje od Zagrepčanke su bile samo Kubanka Yarelis Barrios (64.90), te Australka Dani Samuels (64.67), zlatna sa Svjetskog prvenstva u Berlinu prošle godine. S obzirom na to da je Kubanka srebrna iz Berlina i Olimpijskih igara u Pekingu, te da je olimpijska prvakinja iz 2008. godine, Amerikanka Stephanie Brown-Trafton, završila tek na sedmom mjestu s hicem 54.14 m, jasno je da se radi o odličnom rezultatu. U nastavku sezone od Sandre se očekuju daleko bolji rezultati jer ona to objektivno i može. Njen osobni rekord iznosi 66.85 metara. No treba vidjeti kako će reagirati na pritisak koji prošle sezone u njenim nastupima nije bio prisutan.
U Dohi skače i Blanka Vlašić, a dobra je vijest da na mitingu neće nastupiti njena najveća konkurentica Ariane Friedrich.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pero 4000 14.05.2010.

    čestitan sandri!zašto je bolje da nema ariane???pitajte blanku bi li ona volila!

  • lepicane 14.05.2010.

    uuups.....čestitam i mladoj Sandri.prava je već sad.

  • lepicane 14.05.2010.

    po čijim i kakvim je to kriterijima za Blanku bolje da nema Ariane..pa Blanka je najbolja!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare