To je to što me zanima!

Diler El Chapo kao investitor: Pokušavao je kupiti Chelsea

Joaquin Guzman poznatiji kao El Chapo na računu je imao više od milijarde dolara. Nakon što je uhićen, stigla je informacija što je htio s novcem. Želio je kupiti Chelsea
Vidi originalni članak

Imam flotu podmornica, imam zrakoplove, kamione i brodove, govorio je Joaquin El Chapo Guzman za Rolling Stone. 

Svojoj imovinskoj kartici želio je dodati i Chelsea, no nije ga stigao kupiti prije uhićenja.

- Nitko svijetu nije dao toliko heroina, metamfetamina, kokaina i marihuane koliko sam ja dao - hvalio se El Chapo, ali baš poslije tog intervjua meksički specijalci uspjeli su ga pronaći i vratiti u zatvor, treći put. 

Na računu je imao više od milijarde dolara, dio novca želio je iskoristiti za svoju ljubav prema sportu.

- Guzman je želio uložiti novac u londonski klub, no Premier liga ima pravilo da vlasnik mora biti ‘poštena i časna osoba’, što je bio problem za njega - prenose španjolski mediji. 

Englezi su to pravilo uveli baš da spriječe dolaske kontroverznih milijunaša na čelo klubova, ali i da je El Chapova ponuda za Chelsea prošla, ne bi bio prvi narkoboss u svijetu nogometa. Kolumbijac Pablo Escobar ulagao je milijune u tamošnji klub Atletico Nacional tijekom kasnih osamdesetih i ranih devedesetih godina. U Kolumbiji su očito zadržali običaje, i prošle godine otvorena je istraga protiv pet prvoligaških i tri drugoligaška kluba koje se sumnjiči da surađuju s narkokartelima. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 17.01.2016.

    Kod nas bi se el Chapo izvuko na zastaru.

  • strmi007 16.01.2016.

    bravo za njega

  • elpapito93 16.01.2016.

    Sportska vijest nema sta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare