To je to što me zanima!

Dina Levačić: Opekla me jedna od najopasnijih životinja! Bol je bila strašna, paralizirajuća...

Baš kad sam ušla u zaljev i kad se more smirilo, naišlo je jato tuljana i par pingvina. Pravili su mi društvo i baš su me razveselili, a onda sam osjetila strahovitu bol jer me opekla 'Bluebottle' kazala je Dina Levačić.
Vidi originalni članak

Dva maratona su iza mene, nadam se da ću dobiti priliku plivati i treći, ali sve ovisi o vremenu. Tu sam još šest dana, nadam se da će se vrijeme smilovati i da ću preplivati i kanal koji dijeli Robben Island s kopnom – kazala je naša daljinska plivačica Dina Levačić dan nakon što je preplivala zaljev pored Cape Pointa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HEROINA LEVAČIĆ Dina je opet uspjela preplivati maraton: 'Kao da si u perilici'

- U početku je bilo dosta valovito, što je i za očekivati jer se u blizini sudaraju Atlantski i Indijski ocean, do samog rta sam plivala protiv struje ali na koncu se ocean smirio i za nešto više od dva sata sam izašla na Buffalo beach.

- Za mene je ovo bilo jedno od posebnih plivanja, impresivan je pogled i samo saznanje da južnije od tebe nema baš ništa sve do Antarktika. Oblačno vrijeme pojačava dojam strahopoštovanja, iako se radi o Nacionalnom parku koji je prekrasan sam po sebi. Nisam puno vidjela dok sam plivala, ali mama je napravila jako puno fotografija da imam za uspomenu – ispričala nam je Dina.

Temperatura oceana bila je iznenađujuće visoka, 18-20 stupnjeva, ali ipak nije sve prošlo bez problema.

- Baš kad sam ušla u zaljev i kad se more smirilo, naišlo je jato tuljana i par pingvina. Pravili su mi društvo i baš su me razveselili, a onda sam osjetila strahovitu bol jer me opekla "Bluebottle". Najlakše je reći da je to velika plava meduza, ali to u stvari nije meduza nego nakupina morskih organizama... Bol je bila strašno jaka, paralizirajuća, ali na sreću kratko je trajala i nije ostavila ožiljak, na koži je malo crvenila kao kad ubode komarac. Iz broda koji me pratio vidjeli su ih još ali sam ih na sreću izbjegla – kaže nam Dina, pred kojom je još zadnji izazov na južnoafričkoj turneji, plivanje od otoka Robben na kojem je zatvorsku kaznu služio Nelson Mandela.

'Bluebottle', odnosno Modri loptaš, spada u jedne od najotrovnijih životinja na svijetu. Živi na površini mora veličine 28-30 cm. Čovjeku može dodirom nanositi strašnu bol. Otrov najčešće rabi za paraliziranje riba kojima se hrani.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sve će ovisiti o vremenu, trenutno jako puše, postoje neke naznake da bi se u narednih par dana vrijeme moglo barem malo smiriti i da bih mogla dobiti priliku plivati. Nadam se da neće biti tako valovito kao na Falls Bayu, kada su "mrtvi valovi" dolazili iz jednog smjera a valovi nošeni vjetrom iz drugoga, pa sam u nekim trenutcima imala osjećaj kao da plivam u perilici rublja...

Dok čeka, Dina ne gubi vrijeme. Svaki dan trenira, odrađuje online dio svakodnevnog posla i odlazi na izlete.

- Otac i sestra su otputovali kući pa smo sada tu samo mama i ja. Dok su i oni bili tu napravili smo par obiteljskih izleta, na Boulders plažu s pingvinima, na Cape Point i Rt dobre nade, bili smo i na Robbenu, na ronjenju s bocama...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • aha12 15.02.2024.

    Ševina kći?

  • Demețra 15.02.2024.

    Ma plivaj ti ćerce, ako te to veseli, ali tko plaća putovanja po svijetu tebi i mami, timu, pratnji, to mene zanima?

  • Otkazani Bubreg 15.02.2024.

    Jbte ja ne mogu kadu kuci preplivati. Svaka cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare