To je to što me zanima!

Dina preplivala i Sjeverni kanal: Sad imam šest od sedam velikih

Temperatura mora i sada, u kolovozu, je niža od 15 stupnjeva. A još samo Novozelandski kanal, pun meduza i morskih pasa, dijeli je od svjetskog uspjeha i svih sedam najvećih plivakih ultramaratona
Vidi originalni članak

Uspjela sam! Preplivala sam i Sjeverni kanal!

Objavila je to, uz ponosnu fotografiju s hrvatskom zastavom, naša plivačka ultramaratonka Dina Levačić, u nedjelju navečer. Stavila je tako kvačicu i na šesti od sedam svjetskih maratona koje planira kompletirati i tako ući u povijest plivačkog sporta, u društvo 21 maratonca kojima je to uspjelo. I za to skuplja sredstva preko Go Get Funding kampanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dina i zimi trenira u moru, čija temperatura bude i svega desetak stupnjeva Celzijevih.

- Sve je to u glavi, nije ni meni ugodno, treba mi dosta vremena da se natjeram izvući iz auta i skinuti, desetak minuta ulazim u more..., još ako puše vjetar. I meni bi bio preveliki šok za organizam da samo skočim, zato ulazim postepeno. Hladno je na početku ali stisnem zube i znam da je to za moje dobro, i da što više sad plivam, to će mi biti lakše kad na red dođe preplivavanje Sjevernog kanala, gdje je mora najhladnije - govorila nam je prije dvije i pol godine, dok se pripremala za ovaj pothvat, koji je u međuvremenu više puta morala odgađati.

Sjeverni kanal, govorila je, trebao bi biti najveći izazov, kako zbog dužine plivanja, tako i zbog ekstremnih uvjeta, prije svega hladnoće.

- Tamo je u kolovozu temperatura mora maksilarno 15 stupnjeva. Problem je i što je nekoliko kilometara uz obalu more hladnije, maksimalno 12-13 stupnjeva, a po sredini kanala je oko 15 stupnjeva, tako kad ste maksimalno iscrpljeni pred kraj, dodatno vas iscrpi hladnoća...

Dina je tako preplivala Catalina Channel u SAD-u (34 km), La Manche (34 km), Molokai kanal na Havajima (42 km), Tsugaru kanal u Japanu (31 km), Gibraltar straight između Španjolske i Maroka (14,4 km) i Sjeverni ili irski kanal između Irske i Škotske (21 km). 

Ostao je još samo Novozelandski kanal, 26 km uz jaku struju u hladnom moru, praćenom meduzama i morskim psima. Što je to za Dinu...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Jagoda jagoda 22.08.2022.

    Draga Dina kapa do poda😊! Jednog dobrog dupina Split je izgubio , a drugog dobio. Veljka više nema , ali ti ćeš biti jaka , jaka do Boga.

  • dominmat 21.08.2022.

    a da proba u nekoj olimpijjskoj disciplini? A ne u ovakvim "egzotičnim" disciplinama....

  • Marijanaa(lioness) 21.08.2022.

    Svaka cast, cijenim ljude koji zagrizu za neki cilj i idu dok ga ne ostvare, samo hrabro 💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare