To je to što me zanima!

Dinamo 100. put zaredom bez poraza na Maksimiru u HNL-u

Dinamo je u Maksimiru pobijedio Slaven Belupo 2-1 i povećao prednost nad Rijekom na osam bodova uz utakmicu više. Upisali su "modri" sjajan jubilej ne izgubivši na Maksimiru 100. put u nizu
Vidi originalni članak

Dinamo je pobijedio Slaven Belupo 2-1 u prvoj nedjeljnoj utakmici 26. kola MAXtv Prve lige na Maksimiru. Brojke su se "modrima" zanimljivo poklopile jer su ubilježili 11. uzastopnu prvenstvenu pobjedu, ujedno i 11. uzastopnu protiv "farmaceuta" na svom stadionu. Još je impozantnija brojka od 100. uzastopne utakmice bez poraza zagrebačkog kluba u Maksimiru.

Sve je krenulo dobro po domaću momčad. Već u drugoj minuti, nakon 97 sekundi Dinamo je poveo. Stojanović je s desne strane ubacio za Hodžića čiji je udarac obranio Rozman, a otpadak je Ante Ćorić pospremio u mrežu. Bio mu je to treći gol u sezoni, prvi ove godine.

Koprivničani su se vratili u igru u 32. minuti na račun Dinamova golmana Eduarda. Portugalac je dodao loptu u noge Filipu Ozobiću koji je dodao Sandiju Križmanu, a ovaj je pospremio u mrežu za 1-1 na suncem okupanom Maksimiru. Taj je rezultat stajao do kraja prvog poluvremena.

"Modri" su u nastavku čekali pravu priliku i, nakon što je Ozobić testirao Eduarda, a Ćorić Rozmana, dočekali je u 58. minuti. Ovaj put spetljao se Gordan Barić koji je natjerao Rozmana na intervenciju, a poklon je iskoristio Armin Hodžić poslavši loptu u praznu mrežu za konačnih 2-1. Bosanskohercegovačkom napadaču bio je to 11. gol u sezoni.

Unatoč lošem rezultatu, Slaven se do kraja utakmice nije predavao. Stefan Savić u finišu je krenuo u solo-prodor povukavši kontru koju je završio vrlo dobrim udarcem. Eduardo je tada bio na visini zadatka i sačuvao je Dinamu pobjedu kojom je povećao bodovnu razliku nad Rijekom na +8 uz utakmicu više. Riječani od 17 sati na Rujevici dočekuju Osijek.

MAXtv Prva liga, 26. kolo:

  • Dinamo - Slaven Belupo 2-1 (Ćorić 2', Hodžić 58' / Križman 32')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 108

  • mali tomicalomica 07.03.2016.

    Meni tu nešto ne štima, , zašto Lokomotiva puše u ledja hajduku a realno su 5,6× bolji od njih ?. Volio bi da se to korigira uskoro , hajduk je po kvaliteti negdje za 7,8 mjesto tik uz Slaven B i Osijek

  • strmi007 06.03.2016.

    Dinamooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  • karton 06.03.2016.

    Borna Coric, Ante Coric, Hercegovci rasturaju !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare