To je to što me zanima!

Dinamo 58 puta slavio u LP: Ademi ih isto toliko odigrao, a najviše golova zabio je Oršić

Mislav Oršić najbolji je strijelac zagrebačkih 'plavih' u Ligi prvaka s 15 golova, a iza njega slijede Hilal Soudani i kapetan Arijan Ademi s po deset golova
Vidi originalni članak

Nogometaši Dinama osmi put igraju u skupini Lige prvaka, a do sada niti jednom nisu prošli dalje. Momčad Ante Čačića sjajno je otvorila grupnu fazu najelitnijeg europskog natjecanja senzacionalno pobijedivši engleskog prvoligaša Chelsea (1-0). Šest dana nakon poraza u Salzburgu dinamovci imaju priliku uzvratiti prvaku Austrije za minimalan poraz te iako se nalaze na začelju skupine, imaju šanse za prolazak i proljeće u Europi. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako gledamo ukupan broj utakmica u Ligi prvaka uključujući i kvalifikacije za razdoblje od 1990. do 2022. godine, Dinamo ima pozitivan omjer s 58 pobjeda i 52 poraza dok je 30 susreta završilo bez pobjednika. 

UOČI SALZBURGA Stigla naredba iz Uefe: Dinamo mora promijeniti izgled tribine

Dinamo je bio najuspješniji u svom prvom nastupu u grupnoj fazi elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'. U sezoni 1998./99. osvojio je drugo mjesto u skupini s tri boda manje od pobjednika skupine grčkog Olympiakosa. Nažalost, tada su samo pobjednici skupina izborili plasman u četvrtfinale te dvije najbolje drugoplasirane momčadi, a Dinamo je bio najlošiji od šest. 

Mislav Oršić najbolji je strijelac zagrebačkih 'plavih' u Ligi prvaka s 15 golova, a iza njega slijede Hilal Soudani i kapetan Arijan Ademi s po deset golova. 

VAHID HALILHODŽIĆ 'Dečki, budite drski! Dinamo je spreman za iskorak u Europi, a Salzburg nije bolja momčad...'

Ademi je od 2010. godine u redovima zagrebačkog prvaka za koji je ukupno odigrao 344 utakmice i zabio 39 golova dok je u Ligi prvaka, računajući i natjecanja po skupinama, ukupno odigrao 58 utakmica. Iza njega slijede Samir sa 44 i Pivarić s 37 nastupa. 

Nakon dvoboja Dinama protiv Salzburga na domaćem terenu, Dinamo 25. listopada čeka utakmica protiv Milana, posljednja domaća u skupini. Zadnji nastup u skupini E imat će 2. studenog u Londonu kod Chelseaja. 

POGLEDAJTE VIDEO: 'DINAMO ĆE POBIJEDITI 3:0'

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Janka Puszta 11.10.2022.

    Uz dužno poštovanje, al kaj Dinamu stvarno treba ovo pribrojavanje utakmica iz kvalifikacija? Pa onda svaki klub ima dobar omjer. Dinamo je nabil pobjede protiv Škendebea, Bodo Glimta, ili prvaka Kahzastana. Al to nema veze s Ligom prvaka, odnosno nijedan klub se ne hvali pobjedama u kvalifikacija.

  • Masna bojleri i nalijoni GmbH Böblingen_236 11.10.2022.

    Ae,ovi Orsic je stvarno legenda,ajduk nije nikad i nece nikad imat takvoga igraca. Oni livaja mu nije ni do kolina...

  • picak..4 11.10.2022.

    Gorit će stadion.

Komentiraj...
Vidi sve komentare