To je to što me zanima!

Dinamo bi iduće godine mogao izravno u Ligu prvaka! Evo što se treba poklopiti za taj scenarij

Prema Uefinoj reformi elitnog natjecanja koja starta iduće sezone, prvak s najvećim koeficijentom koji bi trebao igrati kvalifikacije dobit će pozivnicu da putuje ravno u skupine
Vidi originalni članak

Šahtar je pobjedom protiv Antwerpa (1-0) izborio minimalno nokaut fazu Europa lige, a s Portom će se u zadnjem kolu boriti za prolazak dalje u Ligi prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcija s Dinamova izvršnog odbora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Šahtar ne smije biti prvak

Aktualni hrvatski prvak Dinamo sad sigurno ostaje iza Šahtara u utrci za izravan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone jer je klupski koeficijent Ukrajinaca 63.000, a Dinamov 43.500. Od sljedeće sezone izravan plasman u LP imat će klub koji na putu prvaka bude imao najveći koeficijent.

Dinamo mora navijati da Šahtar ne osvoji ukrajinsku ligu. Sve, jasno, uz preduvjet da "modri" moraju osvojiti hrvatsku ligu. Zaostaju trenutačno devet bodova za Hajdukom uz dvije utakmice manje.

Šahtar, koji vode hrvatski stručnjaci Marino Pušić i Mario Stanić, u zadnja je dva kola ukrajinskog prvenstva osvojio samo jedan bod. Zaostaje osam bodova za Dniprom, uz dvije utakmice manje.

Prijete Slavija i Kopenhagen

Uz Dinamo, postoji još nekoliko klubova koji se nadaju da Šahtar neće postati prvak Ukrajine. Slavia ima koeficijent 44.000, danski Kopenhagen 43.500. Zvezda je u utorak izgubila od Young Boysa (2-0) i ispala iz Europe pa više ne može prestići "modre". Ostala je na koeficijentu 40.000.

Problem za Dinamo, koji mora pobijediti Astanu i Ballkani za prolazak skupine u Konferencijskoj ligi, jest taj što se Slaviji i Kopenhagenu smiješe bonus bodovi za veliko popravljanje koeficijenta. 

Slavia je gotovo sigurno osigurala barem dva bonus boda za prolaz grupe Europa lige, a ima dobre šanse uzeti i pet bonus bodova za prvo mjesto u grupi. Dinamu odgovara da Roma završi ispred Slavije. Dva kola prije kraja, Slavia i Roma imaju po devet bodova. 

Kopenhagen zasad drži mjesto u skupini Lige prvaka, koje vodi u nokaut fazu spomenutog natjecanja, ali ga do kraja čeka težak zadatak. U srijedu igra kod Bayerna, a potom dočekuje Galatasaray. Dinamu bi najbolje bilo da Kopenhagen završi zadnji u skupini i ostane bez europskog proljeća.

UOČI PRIJELAZNOG ROKA Čohar: Novi sportski direktor Osijeka bit će stranac. A jako velikih ugovora više neće biti NOGOMETNA VEČER Gdje gledati Ligu prvaka uživo? Bjelica debitira u Union Berlinu

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Inati_se_slavonijo 29.11.2023.

    Dinamo neće biti prvak Hrvatske tako da se ne trebaju zamarati Šahtarom, Slavijom i Copenhagenom...

  • Ivan Subasic 29.11.2023.

    🤣🤣🤣 propali klubic i sacica mitomana bulazni a svi im se smiju !!!

  • Plavi 99. 29.11.2023.

    Dinamo Sampion ! 💙💙💙

Komentiraj...
Vidi sve komentare