To je to što me zanima!

Dinamo i prvoligaši u B sastav više neće moći slati koga žele

Mnogo je 'prašine podigla' utakmica između Dinama II i Varaždina (0-2) u kojoj su za Dinamo nastupila četiri prvotimca, a sad je stručna komisija HNS-a donijela odluku kojom se regulira slanje igrača u drugu momčad
Vidi originalni članak

Uveli smo određene restrikcije: svaki će klub na startu sezone, a to su Dinamo, Hajduk i Osijek morati prijaviti 26 igrača koji će igrati za drugu momčad, te će do kraja prijelaznog roka moći dodati još četvoricu. U rosteru će smjeti biti samo nogometaši do 21 godine, osim petorice koji će moći imati do 24 godine, rekao je za Sportske novosti predsjednik komisije HNS-a Slavko Prišćan.

U novu sezonu 2. HNL ući će se s mnogo jasnijim pravilima o slanju prvoligaških igrača iz prvog sastava u B momčad. Dosad su Dinamo, Hajduk i Osijek neometano mogli svoje prvotimce premještati iz prve u drugu momčadi, a oni su mogli nastupati u 1. i 2. HNL. Ovaj su put pravila jasno određena.

- Igrač koji odigra tri utakmice za prvu momčad u Prvoj ligi u toj sezoni više neće imati pravo nastupa u Drugoj ligi. To smo učinili radi regularnosti natjecanja. I kalendar Druge lige sada će morati biti usklađen s FIFA-inim jer na taj način neće se događati da, recimo, Dinamova prva momčad igra u Europskoj ligi, druga u Ligi prvaka mladih, a na prvenstvenu utakmicu Druge HNL pošalju treću ekipu završio je Prišćan.

Tako je HNS omogućio drugoligaškim momčadima svojevrsnu jednakost te se više neće dogoditi da protiv nekoga zaigraju Andrić, Moro, Majer i Moharrami, dok u drugoj utakmici igraju juniori i kadeti jer su seniori u Europi, a B momčad na Premier League Cupu.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • zeljkog 10.05.2019.

    Moze li se znati sastav 2. Hnl iduce sezone. Ukupno klubova? Promjene..?? Ništa?

  • sveznalica2 10.05.2019.

    bedastoče

  • rvp444 10.05.2019.

    Opet glupost, sta sad recimo Marin iz dinama ili Sego, Delic i nez jos tkomiz hajduka nece moci nastupati u za 2. momcad ili neki igrac tipa Leovac sto se oporavlja od ozljede

Komentiraj...
Vidi sve komentare