To je to što me zanima!

Dinamo igra na poziv engleske Premier lige, srušio i rekordera

Od dosadašnja četiri izdanja, dva je osvojio Porto, po jedan Manchester City i Villarreal. Novčane nagrade nema, a i finale će se igrati u Engleskoj. Za Bayern nastupa jedan Hrvat
Vidi originalni članak

Liverpool, Manchester United, Tottenham, Everton, Leicester, West Ham... od Engleza, te PSG, Benfica, Athletic Bilbao, Feyenoord, Hertha, PSV, Porto, Sparta, Wolfsburg, Villarreal od momčadi koje nisu engleske.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To je bio sastav ovosezonskog izdanja Premier League International Cupa, do čijeg su finala došli Dinamo i Bayern.

O kakvom je natjecanju riječ?

Taj je turnir za nogometaše do 23 godine organizirala engleska Premier liga, s namjerom da se njihovi mladi igrači okušaju u međunarodnim susretima. Zato je pola momčadi englesko, pola iz ostatka Europe. A tu drugu polovicu čine klubovi koje poziva izravno Premier liga!

SOUTHAMPTON - DINAMO 1-3 Dinamo je u finalu! Na krilima odličnog Marina srušio 'svece'

Prvi pobjednik je Manchester City, Porto je najuspješniji

Premier League International Cup igra se od 2014. i prvo je izdanje osvojio Manchester City (Iheanachova generacija), a potom Villarreal pa dvaput Porto, koji je i najuspješniji klub jer ima još jedan finale i jedan polufinale.

Dopušteno je koristiti tri igrača i golmana starijeg od 23 godine, ali Dinamo je ove sezone zapravo nastupao s mlađom momčadi. Novčanu nagradu Premier liga ne daje...

Dinamo izbacio Tottenham i Southampton, Bayern u finalu

Dinamo je u skupini završio drugi, iza Southamptona (izgubio 1-0), a ispred West Hama (2-0) i Porta (4-1), te prošao u četvrtfinale kao jedan od dva najbolja druga. U četvrtfinalu je izbacio Tottenham s 1-0, u polufinalu Southampton s 3-1. Knežević je zabio tri gola, Menalo i Šipoš po dva, a Ćuže, Gjira i Čuić po jedan. Dok je motor momčadi Antonio Marin.

PREMIER LEAGUE INTERNATIONAL CUP Marin: Još jednom smo svima pokazali kako se radi u Dinamu

Termin finala još se ne zna, ali sigurno će se igrati u Engleskoj ili Walesu, iako su klubovi finalisti iz Hrvatske i Njemačke.

Bayern je na putu do finala pobijedio Everton, Brighton, Reading i Leicester, izgubio u skupini od Benfice. Jedan je gol zabio mladić s njemačkom putovnicom Daniel Jelisić, dok je u toj momčadi i Hrvat Marin Pudić.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zoran1973 11.04.2019.

    Bravo momci! HŽV

  • MateCro 11.04.2019.

    Čestitam 😉

Komentiraj...
Vidi sve komentare