To je to što me zanima!

Dinamo je među najgrubljim momčadima u Europskoj ligi

Iako se često kaže kako je statistika kao bikini, mnogo otkriva, a ništa važno ne pokazuje, neki pokazatelji su ipak jasni. Za proljeće osim rada trebaju i pojačanja...
Vidi originalni članak

Dinamo je ove sezone Europske lige među najgrubljim momčadima u natjecanju. U šest utakmica napravili su čak 95 prekršaja, što je u prosjeku nešto manje od 16 po utakmici. Ispred njih su po broju prekršaja Lech, Bate, Sheriff, Odense, Lausanne, OB, Young Boys i Sparta. 

Za sve te prekršaje su nagrađeni sa 11 žutih kartona. U prekršajima iznenađujuće prednjači 'umjetnik', Sammir koji je napravio 13 prekršaja. S druge strane najviše su slobodnih udaraca iznudili opet Sammir (13), ali i Cufre (11).

Dinamo nije prošao jer nije bio pretjerano opasan po suparnička vrata. Ukupno su uputili samo 51 udarac prema suparničkim golmanima, a tek 23 u okvir (samo 3.83 po utakmici) pa su po toj statistici tek treći u skupini, najmanje, naravno, ima PAOK. Najviše puta u okvir su pucali Beqiraj i Sammir, ukupno četiri, ali najbolji strijelac je ipak Sammir koji je zabio dva gola uz dvije asistencije. 

Jedini koji su odigrali sve utakmice, ali ne i sve minute su Kelava, Cufre, Tonel, Sammir, Badelj i Beqiraj. To su momci kojima Vahid Halilhodžić najviše vjeruje. 

Dinamo je po većini statističkih pokazatelja u sredini tablice. Iako se često kaže kako je statistika kao bikini, mnogo otkriva, a ništa važno ne pokazuje, neki pokazatelji su ipak jasni. 'Modri' će za proljeće osim puno rada trebati i poneko pojačanje.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • stef_mrcina 17.12.2010.

    Ko da su se odjednom probudili navijači Varaždina :D Cijelo vrijeme jedan minus, a pluseva sve više i više, i odjednom obrat :D Varaždinci, ništa loše nisam mislil za vaš klub, već sam samo usporedio ono što je ovaj novinar napisao: "Dinamo je jedan od najgrubljih klubova" ...tralala... "a ispred njih su samo Lech, Lech, Bate, Sheriff, Odense, Lausanne, OB, Young Boys i Sparta" =))

  • fajtercoric 17.12.2010.

    Koliko novaca ulaže u trenere i igrače Dinamo zauzvrat dobija ništa, šta je taj Vaha napravio otkad je došao pa Dinamo bi sve ovo napravio i bez trenera to uostalom radi svake godine... Vaha ima 900 000 eura a ovo je ipak Hrvatska liga

  • tonci 17.12.2010.

    ovaj momak Leo je budućnost hrvatskog novinarstva, nadam se da će uskoro početi i vanjsku politiku uređivati..ako se prije ne ostvari njegov atomski transfer u Gloriju =)

Komentiraj...
Vidi sve komentare