To je to što me zanima!

Dinamo je ponajveći proizvođač igrača u Europi: Ajax je ispred

Ajax je s 81 nogometašem vodeći na ljestvici po proizvodnji igrača. Dinamo je dao njih 70, a Hajduk je s 43 nogometaša pao s osmog mjesta na 18.
Vidi originalni članak

Prema godišnjoj ljestvici klubova i njihovoj proizvodnji igrača koju je objavio Međunarodni centar za sportske studije (CIES) , Dinamo je sa 70 igrača zasjeo na treće mjesto čime je ponovio uspjeh iz prošle godine. 

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači Dinama u Beču

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na vrhu ljestvice je Ajax s 81 nogometašem koji je ove godine s trona skinuo Partizan. Hajduk je doživio pad te se s osmog mjesta spustio na 19. poziciju na koju se plasirao zahvaljujući 43 nogometaša koja su prošla Akademiju “Luka Kaliterna”.

Radi se igračima koji igraju u 31 europskoj ligi najviše razine, a kada govorimo o nogometašima koji nastupaju u pet najboljih liga, onda su to oni iz škole španjolskih velikana Real Madrida i Barcelone s po 42 igrača. 

Dinamo je dao 11 igrača u Ligu petice, a iz redova Hajduka otišlo je njih šest. 

CIES je u svom istraživanju za svakog nogometaša uzeo u obzir i broj odigranih utakmica tijekom prošle godine, sportsku razinu klubova u kojima su ih igrali, kao i njihovu dob. Na taj način su izračunali ponderirani rezultat koji odražava trenažni rad klubova iz kvalitativne i vremenske perspektive. Tu ljestvicu također predvodi Ajax ispred Sporting Lisabona i Real Madrida dok je Dinamo na visokom četvrtom mjestu.

Prema definiciji Uefe igrač se smatra produktom određenog kluba ako je u njemu proveo najmanje tri sezone u razdoblju između 15. i 21. godine života.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • KEYKO240481 26.10.2021.

    Da Dinamo ima samo 20% love od tv prava i drugih sponzora kakve imaju ovi iz lige petica, ma harao bi LP jer ne bi morao prodavati najbolje igrače svake sezone, uostalom Dinamo daje 80% reprezentativaca Hrvatske. Velika je i n.e.p.r.a.v.d.a što mladi 20 godišnji reprezentativac košta 10-15 milijuna eura a ako je Brazilac,Španjolac,Englez, e onda je cijena 50 milijuna i naviše makar bio igrač jednako dobar ili čak lošiji.

  • 26.10.2021.

    ***Admin***: Postovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se mozete javiti na e-mail zona@24sata.hr.

  • 26.10.2021.

    Premalo na koji nacin i s koliko klubova,kradu druge itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare