To je to što me zanima!

Dinamo konačno pobijedio, Pedru Moralesu ovacije

Nogometaši zagrebačkog Dinama slavili su protiv slovenske Olimpije 4-1 u pripremnoj utakmici golovima Moralesa, Chage, Tadića i Tomića
Vidi originalni članak

Dinamo je u zadnjoj pripremnoj utakmici pred čak 5.000 gledatelja na igralištu Hitrec-Kacijan pobijedio ljubljansku Olimpiju 4-1. Utakmica je kasnila 15 minuta jer su Slovenci 'zapeli' u prometnoj gužvi. Susret je počeo minutom šutnje za tragično preminule u Sloveniji na raftingu na rijeci Savi.
Poveli su "modri" golom čileanskog reprezentativca Pedra Moralesa u 13. minuti nakon odlične kombinacije s Brazilcem Ettom. Vodstvo Dinama povećao je vrlo solidni Mathias Chago udarcem s ruba kaznenog prostora. Strijelac trećeg gola za Zagrepčane bio je Josip Tadić (80.) nakon odlične akcije sa Sammirom. Točku na i stavio je Ante Tomić iz penala (84.) Tomo Šokota je još pogodio stativu, a i na njemu je napravljen prekršaj za jedanaesterac.
Jedini gol za goste iz Ljubljane zabio je Karič (50.).
Nogometaši hrvatskog prvaka odigrali su dobru utakmicu, a imali su i još nekoliko šansi za postizanje golova. I u drugom dijelu je Dinamo usprkos pet izmjena bio bolja momčad na terenu, a vrlo dobro su odigrali i Dinamovi mladići Badelj i Maleš, te Šokota i Tadić.
Bilo je vrlo dobrih akcija s puno kombinatorike. Posebno se svidio Morales, koji je s nekoliko driblinga i poteza pokazao da će biti pojačanje. Nakon izlaska iz igre, Čileanac je 'zaradio' pljesak gledatelja, a neki su se čak i digli dok je prolazio pokraj tribina.
Izgleda da je Morales 'sjeo' navijačima od prve. I drugo Dinamovo južnoameričko pojačanje, Argentinac Guillermo Suarez ostavio je vrlo dobar dojam te je bio je borben.

DINAMO: Butina - Etto, (Badelj - 60.), Drpić, Bišćan, Carlos (Ibanez - 60.) - Chago (Maleš - 60.), Vrdoljak, Suarez (Tomić - 78.), Mandžukić (Tadić - 60.), Morales (Sammir - 60.) - Balaban (Šokota - 79.)

Idi na 24sata

Komentari 3

  • boško01 09.07.2008.

    bio sam na utakmici.i ja sam isto za to da dinamo ligu igra na hitrec-kacijanu. ambijent je bolji.

  • n04 09.07.2008.

    ja ne znam zasto dinamo ne ugra utakmice na tom hitrecu kacijanu? na tribinama se da skupiti do 10000 gledatelja, i taj kapacitet je za utakmice protiv slabijih protivnika sasvim dobar da se tribina popuni a i stimung je bolji i ljepsi..osim utakmica protiv recimo hajduka i rijeke eventualno gdje bi se tek onda igralo na glavnom terenu...

  • kika_gnc 08.07.2008.

    a baš mi je drago kaj je ćorluka došao gledat svoju bivšu ekipu,to je jako lijepo od njega.....=)

Komentiraj...
Vidi sve komentare