To je to što me zanima!

Dinamo lovi Ligu prvaka: Samo ne opet taj Ketsbaia

NA KLUPI OLYMPIACOSA: Nakon što je prošle godine uveo ciparski Anorthosis u Ligu prvaka, Dinamov “krvnik” iz 1997. opet prijeti “modrima”
Vidi originalni članak

Igrala se 120. minuta uzvrata 3. pretkola Lige prvaka 1997. U ludoj utakmici Dinamo je imao 2-1 protiv Newcastlea, isti rezultat kojim su Englezi dobili prvu utakmicu i čekali su se penali. A onda se ukazao Temuri Ketsbaia, iskoristio pogrešku Darija Šimića, probio Ladića i u očaj bacio 40.000 navijača.
Dvanaest godina kasnije Gruzijac opet “prijeti” Dinamu. Ketsbaia je novi trener grčkog prvaka Olympiacosa, koji je najveća prijetnja Dinamu na putu do Lige prvaka, naravno, pretpostavimo li da će Jurčićeva momčad stići do posljedneg pretkola. Gruzijac se pokazao kao pravi stručnjak nakon što je prošle sezone u elitno društvo uveo ciparski Anorthosis, a u 3. pretkolu izbacio je upravo Olympiacos. Klub iz Pireja ove godine prošetao se grčkim prvenstvom i ima najveći koeficijent od svih klubova u zadnjem pretkolu Lige prvaka. Uz Olympiacos, tu su još Kopenhagen, Slavia Prag, Levski i beogradski Partizan...

PLUSEVI - ČEKA SE ISPADANJE DVA NOSITELJA
Prema novom sustavu natjecanja, 'modri' će izbjeći velike europske klubove. Dinamo je nositelj i u drugom i u treće pretkolu Lige prvaka. Ispadne li u zadnjem pretkolu, igrat će u skupini Europa lige. Idealnim ždrijebnom čini se mlateška Saint Julia, litavski Ekranas i bugarski Levski iz Sofije. Dogodi li se da u prva tri pretkola ispadnu dva nositelja, Dinamo će i u 4. pretkolu biti nositelj, što automatski povećava izglede.

MINUSI - NEMOGUĆA MISIJA BEZ MANDŽUKIĆA
I ove godine 'modre' bi mogla dopasti neugodna putovanja u Azerbajdžan ili Kazahstan. Pretkola počinju već 14. srpnja, pa će Jurčićeva momčad imati vrlo kratak odmor nakon ove sezone. Opasno zvuči i mogući ždrijeb za prva tri pretkola, ukoliko u njima nalete na Debrecen, Bohemians, Salzburg ili Kalmar. U četvrtom pretkolu mogući protivnici su Slavia, Partizan, Kopenhagen i Olympiacos. I sve će još biti dobro ostane li Mandžukić. Ukoliko ode, šanse za Ligu prvaka su realno tanke...

Idi na 24sata

Komentari 15

  • casio 02.06.2009.

    Dinamo u ligi prvaka? HA,ha,ha. U gledalištu ,možda. Pola ih ne zna hodati a ne trčati.

  • infishan 02.06.2009.

    Svake godine isto! Novine nerealno dižu Dinamove šanse a ja kupim lovu na kladionici kontra Dinama..Hvala vam!

  • nevidljiv_ca 02.06.2009.

    Zivotna zelja mi je da igraju INTER (Milano) i Dinamo pa da se uvjerim ko je bolji u 2 utakmice?

Komentiraj...
Vidi sve komentare