To je to što me zanima!

Dinamu minimalna pobjeda protiv Cibalije s igračem više

Nogometaši Dinama ostvarili su drugu uzastopnu pobjedu slavljem kod Cibalije 1-0. Beqiraj je donio tri boda u 2. min., a Vinkovčanima je poništen gol i isključen igrač
Vidi originalni članak

U četvrtoj subotnjoj utakmici 21. kola HNL-a nogometaši Dinama minimalno su slavili na neugodnom gostovanju kod Cibalije 1-0. Pobjedu je osigurao Fatos Beqiraj već u trećoj minuti utakmice, a 'modri' su sljedećih sat vremena branili prednost s igračem više.

Dinamo je utakmicu riješio u samom startu. Antun Palić u prvim minutama imao je dvije izgledne šanse sa za vodstvo, no što nije uspjelo njemu, pošlo je za nogom Beqiraju koji u 3. minuti s 10-etara od gola trese mrežu domaćina.

Nakon početnog šoka Vinkovčani su se probudili u 10. minuti kad je Kresinger glavom zatresao mrežu, no glavni sudac Bruno Marić na intervenciju pomoćnog suca Fegeša poništio je gol zbog zaleđa .

Poništen gol nije obeshrabrio Cibaliju koja je krenula još ofenzivnije preko Bartolovića i Parmakovića koji udarcima pošteno 'istežu' Kelavu. No, onda je uslijedio novi šok za domaćine. Marić je isključio Tomislava Radotića zbog udaranja laktom Palića, a situacija na terenu dodatno se zakuhala pa je sudac morao podijeliti žute kartone Cufreu i Tomiću.

Vinkovčani su krajem prvog poluvremena tražili penal nakon što je Kresinger pao u kaznenom prostoru, no Marić je samo odmahnuo rukom.

U nastavku Dinamo je stao na loptu, a Cibalia je poluprilikama pokušala doći do izjednačenja. Bezuspješno. Zagrepčani su mogli i povisiti prednost u samom finišu, ali Šitumov udarac u situaciji 1 na 1 obranio je Matković.

U sljedećem kolu Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk pred kojim je zadržao prednost od 5 bodova.

Mamić čestitao Kosteliću i pozvao ga na derbi s Hajdukom

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić preko službene Dinamove stranice je uputio čestitke Ivici Kosteliću povodom osvajanja Velikog kristalnog globusa. U znak pažnje čelni čovjek Dinama pozvao je Profesora kao počasnog gosta na velikom hrvatskom derbiju između Dinama i Hajduka 19. ožujka na Maksimiru.

No, Maminjo nije imao na umu da Ivica tog dana nastupa u slalomu na posljednjoj stanici ove sezone u Lenzerheideu. Dolazak na derbi ili borba za Mali kristalni globus u slalomu? Za Ivicu nema sumnje...

Idi na 24sata

Komentari 77

  • berislae1 13.03.2011.

    Definitivno Dinamo igra loše..a što se tiče suđenja to mogu govoriti oni koji su gledali utakmicu,a uz to da su neutralni..e sad ima li takvih? Na tv se vidio čisti crveni karton i pokušaj isceniranja penala..tako sam ja to vidio,ali isto tako mislim da nije bio ofsajd kod gola i da je gol Cibalije regularan...međutim htio bi reći da su sve sporne odluke GLAVNOG suca po meni bile ok,pomoćni je mahao zaleđe,tako da je glupo optužiti Marića za nešto što nije kriv...Ne možete se jedan dan buniti što je recimo Manđukić u kupu lupio igrača Hajduka i nije dobio crveni karton,a sada kriviti suca što ga je dao.Ne možete stalno pljuvati po Dinamu zbog čudnih penala,a reći za onu smijuriju jučer da je penal..ali isto tako,kao Dinamovac,ne želim da se bilo kome poništi gol kao jučer Cibaliji,jer mislim da nema govora o ofsajdu!

  • mvm11 13.03.2011.

    DInamo je šljam Hrvatskog nogometa,prevara žešća,ni cibaliu ne mogu dobit bez suca...dobro je reko onaj iz Vinkovaca: "Svi klubovi koji su glasali za Igora Stimca bolje im je da ni ne iigraju u HNL-u"

  • goranUCV 13.03.2011.

    I da kao trecerazredni klub Cibalia pa Hajduk je u vInkovcima nije dobio 5 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare