To je to što me zanima!

Dinamo može donijeti HNL-u dva predstavnika u Ligi prvaka

Ako Dinamo barem remizira s Anderlechtom u Maksimiru, Hrvatska će dobiti još 0.250 bodova i preskočit će Švicarsku, no njihovi predstavnici u europskim natjecanjima, Zurich i Young Boysi, ne smiju uzeti ni bod...
Vidi originalni članak

Dinamo je fantastičnim igrama u Europskoj ligi priskrbio sebi, zasad, 12 milijuna eura od Uefe, a od sjajnih predstava "modrih" koristi bi mogao imati i HNL. Naime, Hrvatska bi od sljedeće sezone mogla imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Hrvatska liga se trenutno nalazi na 16. mjestu na ljestvici Uefe sa 26.125 bodova, ispred nas su Švicarci sa 26.300 bodova te se ujedno nalaze i na posljednjem mjestu koje osigurava više predstavnika u Ligi prvaka. No, Hrvatska bi ih lako mogla prestići i zauzeti njihovo mjesto.

Ako Dinamo barem remizira s Anderlechtom u Maksimiru, Hrvatska će dobiti još 0.250 bodova i preskočit će Švicarsku, no njihovi predstavnici u europskim natjecanjima, Zurich i Young Boysi, ne smiju uzeti ni bod. No ako se to ne dogodi, nije smak svijeta. Zato tu postoji nokaut faza.

Zurich je poput Dinama osigurao prolazak u playoff Europske lige, dok se Young Boysi opraštaju od Europe. Kako bismo sasvim sigurno prestigli Švicarce, potrebno je da Zurch ispadne u šesnaestini finala, a Dinamo prođe dalje. Odnosno, švicarski predstavnik mora ispasti u nokaut fazi kolo prije Dinama...

To bi značilo da bi nam Dinamo donio ono o čemu već godinama sanjamo, a to su dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • johnnylogan 01.12.2018.

    Dinamo ce imati dva predstavnika u kvalifikacijama za ligu prvaka pa koji klub to može

  • cimerrr 01.12.2018.

    Mi se već 20tak godina nismo uspjeli plasirati u Top 15 najjačih liga Europe. Ako nas Dinamo uspije probiti u Top 15,biti će to najbolji plasman Hrvatske u 21.stoljeću.

  • johnnylogan 01.12.2018.

    Dinamo ce imati dvije momčadi u kvalifikacijama za ligu prvaka, pa koji to klub jos moze

Komentiraj...
Vidi sve komentare