To je to što me zanima!

Dinamo poput Juventusa: Na grb mu stiže treća zvjezdica

Trećom zvjezdicom bi se 'modri' našli u društvu ostalih klubova dominantnih u nacionalnom prvenstvu, poput Juventusa, Reala, Anderlechta, Benfice, Rapida i bugarskog CSKA koji su svi osvojili 30 ili više titula
Vidi originalni članak

Trideseto kolo HNL-a Dinamu je donijelo i 30. naslov prvaka. 'Modri' su slavili u gostima kod Slaven Belupa 1-0 i time i matematički osigurali naslov čak šest kola prije kraja.

Kako neslužbeno doznajemo, Dinamo bi tako na svom grbu mogao dodati i treću zvjezdicu, s obzirom na to da svaka označuje po deset naslova prvaka.

Time bi se 'modri' našli u društvu ostalih klubova dominantnih u nacionalnom prvenstvu, poput Juventusa, Reala, Anderlechta, Benfice, Rapida i bugarskog CSKA koji su svi osvojili 30 ili više titula nacionalnog prvenstva.

No postoje još veći ekstremi - klubovi s po četiri ili čak pet zvjezdica!

Grčki Olympiacos prvenstvo je osvojio nestvarna 44 puta, Celtic je na 49 naslova prvaka, a njihov najveći rival - Glasgow Rangersi na neki verzijama svog grba imaju čak pet zvjezdica!

Zvjezdice su oduvijek smatrane velikim postignućem, a u Serie A se oko njih odvila jedna zanimljiva situacija.

Nakon osvajanja 30. prvenstva predsjednik Juventusa Andrea Agnelli odbijao je staviti treću zvjezdicu na grb kluba već je rekao da će stajati samo dvije sve dok neki drugi klub ne osvoji svoj 20. naslov. Čisto kako bi pokazao dominaciju 'stare dame' u Italiji... Ipak, od toga je odustao nakon potpisivanja novog ugovora s Adidasom 2015. godine.

 

Idi na 24sata

Komentari 79

  • da124 20.04.2019.

    Kako uživam u ovom kmečanju, Dinamo je možda mijenjao ime, ali je bar osnovan u Hrvatskoj za razliku od nekih

  • Sandokan Janosik 20.04.2019.

    Hajduk je imao jednu veliku crvenu zvijezdu samo neznam zašto su ju skinuli... Tri puta veća i uočljivija od ove tri dinamove zlatne male.

  • trpaj_sirotinju 20.04.2019.

    au uspjeha u natjecanju u kojem nitko drugi ne smije bit prvak jbt

Komentiraj...
Vidi sve komentare