To je to što me zanima!

Dinamo strogo kažnjen: Zbog jedne baklje 8 tisuća kuna više

Dinamo i Hajduk su uoči derbija napravili ugovor o kupnji personaliziranih ulaznica. Hajduk je dobio 2000 takvih ulaznica i to je prodao u Splitu. Tako je preuzeo odgovornost
Vidi originalni članak

Navijači Hajduka zapalili su 21 baklju, navijači Dinama 22, no razlika u kazni je čak 8.000 kuna na štetu Dinama. Kako? Postoji nekoliko stvari zašto je tako.

Dinamo i Hajduk su uoči derbija napravili ugovor o kupnji personaliziranih ulaznica. Hajduk je dobio 2000 takvih ulaznica i to je prodao u Splitu.

Dinamo mora platiti dio kazne za Torcidu

Samim time, Hajduk je preuzeo odgovornost za ponašanje svojih navijača. No, Dinamo je nastavio prodavati ulaznice i na svojoj blagajni prodao dodatnih 1500 ulaznica za tribinu Jug, čime se ne može osloboditi odgovornosti, te mora snositi dio krivice kao organizator.

Hajduk se, također, ne može u cijelosti osloboditi odgovornosti, ali može biti blaže kažnjen. Stoga je Dinamo kažnjen s 18,000 kuna, Hajduk s 10,000 kuna.

"Smeće jedno pokvareno"

Također, disciplinska komisija je uzela u obzir da je Dinamu ovo prvi put ove sezone da na domaćim utakmicama HNL-a Bad Blue Boysi pale baklje, dok je Torcida recidivist.

Kažnjen je i Zlatko Vujović, pomoćni trener Hajduka. On je dobio dvije utakmice zabrane i 4000 kuna jer je, nakon što je isključen, rekao četvrtom sucu: "Smeće jedno pokvareno."

Idi na 24sata

Komentari 19

  • dcuk 05.10.2016.

    nema ovog puta zapisa kako je bilo skandirano igracima hajduka... tako da je ovo sve sasvim u redu... :)

  • uvijekkontrasplita 05.10.2016.

    No pyro no party

  • DUODECIMA 05.10.2016.

    Vrijeđanje (navijanje) u nedjelju je bilo apsolutno fantastično i na nivou, uživancija. Posebno mi se dopalo bacanje baklji na golmana Dinama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare