To je to što me zanima!

Dinamo u Poljskoj krenuo i po mladog 'wunderkinda' Buksu!

Aleksander Buksa ima tek 16 godina (rođen 2003. godine), nastupa za Wislu Krakow i igra prvoligaški nogomet. Vremena za transfer sve je manje, no u Dinamu se ne žele iz Poljske vratiti praznih ruku...
Vidi originalni članak

Dinamo bi mogao biti vrlo aktivan posljednjeg dana prijelaznog roka. Čelnici 'modrih' već su u Poljskoj gdje se 'bave' Sandrom Kulenovićem, a nova meta hrvatskog prvaka postao je i poljski wunderkind - Aleksander Buksa. Riječ je o 16-godišnjem napadaču Wisle Krakow, igraču rođenom 15. siječnja 2003. godine. Aleksander Buksa već igra prvoligaški nogomet, ove sezone iza sebe ima četiri prvoligaška nastupa i jedan gol.

Prema Transfermarktu ovaj mladac već vrijedi 400 tisuća eura, a za njega su ozbiljno zagrizli i razni europski velikani. Dinamo bi se tako iz Poljske mogao vratiti s dva napadača, iako je priča sa Sandrom Kulenovićem i dalje na 'toplo-hladno'. Legia za njega traži nekoliko milijuna eura, a Dinamo (za sada) nije spreman platiti (pre)visoke zahtjeve poljskog velikana.

Nije poznato bi li se Buksa po dolasku u Zagreb priključiti prvoj momčadi ili će svoju minutažu čekati kroz B (možda i juniorsku momčad), ali Zagrepčani ozbiljno kopaju po Poljskoj. Ništa čudno, dolazak Damiena Kadziora pokazao se punim pogotkom, to je bio dokaz kako se tamo jeftino može pronaći kvalitetan igrač. Vidjet ćemo kako će se razviti ova priča, hoće li se Dinamo sutra u Maksimiru pojaviti s Kulenovićem, Buksom, obojicom ili niti jednim od njih.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • raulgonzalez 02.09.2019.

    Navodno da de rossi dolazi u dinamo. Boca mu nije dala placu i pred bankrotom su. A posto ante coric ima istog menadzera kao on nesto se prica po kvartu da nije nemoguce

  • ZG U SRCU 02.09.2019.

    Dolazak Damiena Kadziora pokazao se punim pogotkom. Ne znam po čemu. Mene po ničem nije impresioniral. Takvih u Hrvatskoj ima koliko hoćeš. A da se Majeru dalo samo pola prilike za igrat kao Olmu, vidjeli bi svu kvalitetu malog Lovre. Al Bjelica ga ne voli, zakaj, e, to ne znam.

  • danec 02.09.2019.

    Ovo počinje opet ličiti na biznis, prošle godine bila spremna zamjena za svako mjesto. Najmanje što nam treba je napadač i to klinci. Onda barem nekog rutiniranov. Kad vec onda plati plaću Markoviću pa na godinu potpiši. Fali nam buldog umjesto sunjica. To svi vide. Amaterski, posljednji dan prelaznog roka mi dovodimo igrača koji nije bolji od baš niti jednog kojeg već imamo. Ali je mlad, utrpaju ga oni na silu i onda pokupiti lovu kao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare