To je to što me zanima!

Dinamo u Unešiću uspio pobijediti hrabru Zagoru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Golovima Šokote i Mikića u drugom poluvremenu, Dinamo je pobijedio Zagoru 2-1. Unešićani su iznenađujuće vodili od 11. minute lijepe utakmice
Vidi originalni članak

Igrači Dinama ili su se prejeli prije utakmice ili su pretjerano podcijenili Zagoru iz Unešića. Osvetilo im se, i to vrlo brzo. Motivirani domaćini poveli su 1-0 u 11. minuti. Nakon jednog centaršuta Bumbaka, kojeg je Butina odbio, natrčao je Šupe i "poslao navijače u ekstazu". Nije to sve, samo tri minute poslije Zagora je imala više nego izglednu priliku da povisi vodstvo. Ive Grgat s metar i pol promašio je gol, točnije Butina je nogom jedva obranio. Nazočni na stadionu bili su u transu, nakon gola su zapalili baklje, skakali, a skočio je čak i izbornik Bilić, koji sa zanimanjem pratio utakmicu. Nastavilo se u vrlo grubom tonu, Vrdoljak i Morales dobili su žute kartone zbog teških prekršaja, valjda su u tim trenucima jedino tako mogli zaustaviti poletne Unešićane. Imao je i Dinamo jednu izglednu šansu u prvom dijelu.Tadić je u 21. minuti promašio s dva metra. Trener Branko Ivanković nije bio zadovoljan igrom protiv "uvijek neugodne" Zagore pa je na zagrijavanje u 20. minuti poslao četiri igrača. U 37. minuti igrači su se "pokoškali", a sve su smirili Tomo Butina i sudac Šimićić. Ivanković je tad nemoćnog i nervoznog Moralesa zamijenio Ettom. Pred kraj poluvremena tenzije su porasle, što jamčilo još zanimljivije drugo poluvrijeme. Na poluvremenu na travnjak je izašao Marko Perković Thompson i otpjevao "Lijepa li si", što je dodatno razdragalo navijače.
Dinamo je u drugom poluvremenu odmah uspio izjednačiti. U 54. minuti Badelj je po desnoj strani "lažanjkom" izbacio Matića, centrirao, a iskusni Šokota s pet metara pogodio glavom. Vidljiv je bio pad igrača Zagore, koji nisu imali snage za odigrati cijelu utakmicu na jednakom nivou. A igrači Dinama u svlačionici su očigledno prihvatili Ivankovićeve kritike pa su u nastavak krenuli nešto ozbiljnije. Rezultiralo je to drugim golom Dinama u 60. minuti. Mikić je s desne strane uzeo loptu lijevom beku Zagore i s 12 metara iz kosa pogodio u suprotni kut. U međuvremenu se ozlijedio Carlos Santos, kojeg je zamijenio Ante Tomić. Dinamo je usporio igru, a trener Zagore Vukas drugom je izmjenom pokušao osvježiti momčad. Umjesto Bumbaka, koji je sudjelovao kod gola Zagore, ušao je Čveljo. U samoj završnici utakmice Dinamo je čuvao rezultat, a Zagora u drugom dijelu nije napravila baš ništa. No gledatelji su na nogama pljeskali svojim momcima na hrabroj izvedbi i pruženom otporu.
- Jako dobra utakmica Zagore. Bio je to pravi spektakl, a mislim da u Unešiću svi mogu biti zadovoljni rezultatom - komentirao je odmah nakon utakmice Slaven Bilić.

Događanja prije utakmice pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kizo43 12.11.2008.

    U Dinamu su od vrha pa do klupe sami Š....

  • vedran_zgb 12.11.2008.

    sirotinjo jalna tovarska...ovi se sigurno ne bi prodali radi novca,to se ne brinite...nema njima tih novaca koji bi im mogli zamjenit pobjedu nad dinamom...ajde bogu hvala da se carlos ozljedio,odlicna vijest...:)

  • qwerty123456789 12.11.2008.

    zadnja slika gUj Slivno...Imotski dres ^^

Komentiraj...
Vidi sve komentare