To je to što me zanima!

Dinamo vs. Alumnus: Navijači na inženjere u Draženovu domu

Futsal Dinamo i Alumnus večeras u Draženovu domu od 20 sati igraju za naslov pobjednika Kupa regije Sjever. Alumnus je hrvatski prvak i branitelj naslova Kupa
Vidi originalni članak

Jedini u Alumnusu nisam imao sveučilišnu diplomu. Ali ja sam svoj fakultet završio na asfaltu. Sad sam u Futsal Dinamu i na pravom sam mjestu, rekao je Matija Đulvat, kapetan “modrih”.

Večeras Đulvat igra protiv dojučerašnjih suigrača. U Draženovu domu Dinamo i Alumnus bore se za naslov prvaka Kupa regije Sjever (20 sati).

- Da, navijači protiv inženjera, moglo bi se i tako nazvati ovaj finale. Alumnus će prvi put igrati u ludoj atmosferi, pred pet ili šest tisuća gledatelja. Možda će im trebati da malo dođu k sebi, pa ako to iskoristimo, možemo ih iznenaditi - kaže Đulvat.

- Alumnus je favorit na terenu, ali mi smo jači na tribini. Oni imaju simpatizere, ali BBB-i će napuniti više od 95 posto dvorane - istaknuo je Juraj Fabijanić, predsjednik Futsal Dinama.

Igor Kralj/Pixsell

Alumnus je hrvatski prvak i branitelj naslova Kupa, dok se malonogometaši Dinama tek bore da uđu u prvoligaško društvo. Dakle, lako je moguće da Alumnusove vitrine dobiju još jedan trofej.

- Hm, Dinamo napada prvaka... To mi se sviđa. Na papiru smo možda jači, ali u malom nogometu nema favorita. Đulvat je njihovo jako oružje, dobro nas poznaje, a i vrhunski je igrač - kaže Milan Martulaš, predsjednik Alumnusa, koji s Dinamom ima odlične odnose. Inženjeri i navijači često surađuju.

- Dinamo ima igrače i iz našeg omladinskog pogona. Drago mi je da ćemo igrati u Draženovu domu, doći će nam 200 navijača, ali bojim se da će teško dobiti bitku protiv Bad Blue Boysa. Dinamo je, uz Medveščak, trenutačno najgledaniji klub u Zagrebu. Svaka im čast, u kratko su vrijeme od kluba napravili veliku i ozbiljnu priču - istaknuo je Martulaš.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Dino Laurentis 08.12.2014.

    Klubovi poput nase Rijeke, Liverpool, Chelsea, Manchester U. i City, Juventus, Milan, Inter i stotina drugih su privatizirani i imaju podrsku svojih navijaca. Slazem se potpuno sa Mamicem kad je jucer izjavio da ce se slijedece godine GNK Dinamo privatizirati. To je pravi put u profesionalnom nogometu. A ovo sto radi Hajduk je propast kluba. Za klub se navije iz tradicije, ljubavi prema gradu kojeg predstavlja a ne zbog toga tko je predsjednik ili vlasnik kluba. A GNK dinamo i pomalo HNK Rijeka se vode profesionalno poput klubova u zapadnoj Europi.

  • Dino Laurentis 08.12.2014.

    Vecina ovih koji vise na portalu nemaju posta. I kad komentiras protiv huliganizma, hajke protiv GNK dinama, HNSa itd onda je Mamicevac, Mamicev dupel.. Itd. I lupaju minuse. Ne mogu svatiti kako napr. Armada nije okrenula leda Rijeci koja je privatizirana a da ne napominjem klubove

  • ragazzo 08.12.2014.

    Dinamo Zagreb Šampioni. Sretno danas, i po prvi pokal.

Komentiraj...
Vidi sve komentare