To je to što me zanima!

Dinamo vuče nacionalnu ligu kao rijetko tko u Europi! Ova statistika to najbolje otkriva

Vaduz iz Lihtenštajna s devet bodova ulaskom u skupine Konferencijske lige zauzeo je prvo mjesto za svoju zemlju, drugi je zagrebački Dinamo, a iza njega slijedi moldavski Šerif
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski klub Dinamo novim je ulaskom u skupine Lige prvaka napravio veliki pomak u podizanju hrvatskog koeficijenta u Europi što pokazuju i statistike. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema istraživanjima stranice koja se bavi statistikama međunarodnog nogometa, zagrebački klub je s 18.125 bodova u europskim natjecanjima zaslužan za preko 70 posto hrvatskog koeficijenta na Uefa ljestvici. 

Dinamo je uspješno svladao Bodo/Glimt golovima Oršića, Petkovića, Drmića i Bočkaja te osigurao osmi plasman u Ligu prvaka. 

Naime, prema stranici Swiss Football Data na Twitteru, Dinamo s 18.125 bodova ima 74 posto svih hrvatskih bodova i prema udjelu u nacionalnom koeficijentu drugi je u Europi. 

Prvo mjesto zauzeo je Vaduz iz Lihtenštajna koji je s devet bodova senzacionalnim ulaskom u skupine Konferencijske lige uzeo sve bodove za svoju zemlju, a iza Dinama je Šerif sa 7.875 bodova, odnosno 73 posto moldavskih.

Treba uzeti u obzir činjenicu da je Vaduz jedini predstavnik svoje zemlje u Europi što znači da je Dinamo prvi prema udjelu bodova među zemljama koje imaju više predstavnika odnosno kandidata. 

U posljednjih pet sezona, Dinamo zauzima treće mjesto među klubovima po broju bodova osvojenim za nacionalni koeficijent, a ispred njega su samo Ajax s 18.600 i Rangers s istim brojem bodova kao i 'plavi'. Iza Dinama slijede Manchester City sa 16.571 te PSG sa 16.167.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • Antitovar *_565 30.08.2022.

    Dinamo Zagreb,najveci Hrvatski klub !

  • Brunci1984 30.08.2022.

    Bitno da oni imaju “atmosferu” na jugu

  • dite.s.mora2 30.08.2022.

    prvi uvjet,imaj lovu..onda pokupuj u ligi sve sta valja, kupi u juniorima sve sta valja..eto uspjeh..to sta usput potkopavas konkurenciju,nema veze..onda se cudimo kako samo dinamo igra

Komentiraj...
Vidi sve komentare