To je to što me zanima!

Dinamo je na korak do finala: Pamić i Brozović riješili Slaven

Nogometaši Dinama jednom nogom su u finalu Hrvatskog kupa nakon što su u prvoj utakmici polufinala svladali Slaven u Koprivnici 2-0 golovima Pamića i Brozovića...
Vidi originalni članak

Nakon 'potopa' proteklog vikenda, nogometaši Slaven Belupa nisu se uspjeli oporaviti od Dinamove 'šestice', a samo četiri dana kasnije morali su se pomiriti s novim porazom od vodeće momčadi lige. No ovaj put, radilo se o prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog kupa, a nakon prvih 90 minuta, 'modri' su jednom nogom u finalu.

Dinamo je u Koprivnici ovaj put slavio nešto 'skromnije,' s rutinskih 2-0 tako da će uzvrat u Zagrebu praktički biti samo formalnost.

U poprilično uspavanom prvom poluvremenu Slaven je pokazao više želje za golom, a najviše je prijetio Matoš. 'Modri' su do prve ozbiljnije prilike došli u 36. minuti preko Soudanija, koji je pucao tik pored lijeve stative.

U nastavku igra je malo živnula, a kapetan Dinama Šimunić je umalo zabio autogol u 50. minuti nakon nesporazuma s Ježinom. No šest minuta kasnije gosti su pospremili loptu na pravo mjesto, u protivničku mrežu. Zvonko Pamić pucao je iz slobodnog udarca s 20 metara, sjajno prebacio živi zid i donio vodstvo 'modrima' 1-0.

Strijelac gola morao je napustiti igru u 70. minuti zbog ozljede, a Dinamo, s obzirom da je napravio sve izmjene, igrao je s igračem manje. No to ga nije spriječilo da zabije još jedan gol, a dogodilo se to u 72. minuti. Halilović je s desne strane pucao, a Picak je odbio loptu ravno na noge Marcelu Brozoviću, koji više spretno nego precizno gađa za 2-0.

U 81. minuti Slaven je također imao deset igrača nakon što je Pranjić dobio drugi žuti karton. Do kraja rezultat se nije mijenjao, a Dinamo u uzvratu za dva tjedna čeka rutinski posao.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • bbbvodice 13.03.2014.

    Kako mi je drago što tovari ne mogu uzeti kup. Ajmo Dinamooooooooooooooooooooo...

  • bbbvodice 13.03.2014.

    Bravo plavi.....vi ste dečki pravi.

  • AntonTrdić 13.03.2014.

    di su vremena kad se stvarno igralo nogometa

Komentiraj...
Vidi sve komentare