To je to što me zanima!

Dinamov apel državi: Zabranite udruge navijača zbog huligana

Predsjednik Dinama pismom je od državnog vrha zatražio da se oštro sankcioniraju huligani i rasisti na stadionima. Traži da se ukinu udruge navijača, piše Večernji list
Vidi originalni članak

Mirko Barišić u pismu državnom vrhu zatražio je da se u Kazneni zakon unesu odredbe o sankcioniranju huliganizma, rasne, nacionalne i vjerske mržnje na stadionima. Po prijedlogu Dinamova predsjedništva huligani koji bi prekršili ovaj zakon kažnjavali bi se zatvorskom kaznom od jedne do tri godine zatvora te zabranom dolaska na stadione, piše Večernji list.

- Huligani su manjina, ali dobro organizirana i spremna da svim sredstvima unese strah, kaos i teror prema pojedincima i institucijama. Zato im treba odgovoriti jedinim jezikom koji razumiju, represijom državnog aparata - piše u pismu koje je Dinamovo čelništvo uputilo državnom vrhu.

Dinamo u svom pismu predlaže i da se svaki napad na policajca te huliganski ispad kazni sa do tri godine zatvora, ali i da se zbog huliganizma ukinu udruge navijača. Čelne ljude Dinama na slanje pisma između ostalih i premijeru Milanoviću te predsjedniku Josipoviću ponukalo je posljednje rasističko vrijeđanje tamnoputog igrača Istre Henryja Bellea od strane Boysa u Puli.

Izvorni članak pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • željko Kocijan 27.02.2012.

    dovedite u svaki klub po jednog mamića. tako će nam liga biti bolja. sram vas bilo stoko mafijaška

  • palica 27.02.2012.

    NAZALOST DANAS IMA PREVIŠE MLAĐE EKIPE U BBB-IMA KOJ POKUSAVAJU OČARAT STARIJE ČLANOVE PA RADE SRANJA I FURAJU SE NA USTAŠE I SLIĆNO---TREBA STAT NA KRAJ RASIZMU, NACIONALIZMU I SVIM SLIĆNIM NEGATIVNIM ISPADIMA

  • zdrawe 27.02.2012.

    haha, to valjda zato jer neko gubi tlo pod nogama..

Komentiraj...
Vidi sve komentare