To je to što me zanima!

Dinamov dan: Ples, vaganje i rolanje nove metode treninga

MODERNIZACIJA Monitori, GSP-sustavi, hladni bazeni, joga i pilates samo su dio novotarija na pripremama ‘modrih’. Igrači na leđima imaju uređaj koji im prati puls
Vidi originalni članak

Za ulazak u Ligu prvaka Dinamo se priprema na dosad neuobičajen način. Uveli su nove tehnologije, ubacili jogu i pilates, a na kraju dana i ples!

- Igrači se bude u osam, pa odmah slijedi vaganje. Ako netko ima kilogram, dva viška, slijedi kazna - objasnio je Damir Krznar tajne Dinamovih treninga.

Sprave iz teretane potpuno su izbacili, nema više dizanja u "benču", utega i sličnih "body building" metoda kao nekad. 

- Koristi se samo vlastito tijelo, bez utega i fitness sprava. Imitiraju se situacije s kojima se igrač susreće na travnjaku za vrijeme utakmice. Za oporavak igrača koristimo pothlađenu vodu temperature od deset do 12 stupnjeva. Jako je dobra za regeneraciju. Brže se izmjenjuje kisik u mišićima i oporavak je mnogo brži. Takav pristup produžuje rok trajanja nogometaša. Nekoć su se igrači stariji od 30 godina smatrali starima, ali današnji u tim godinama bez problema mogu izdržati napore - objašnjava Krznar.

Da dođete na Dinamov trening imali biste osjećaj da ste u informatičkoj učionici. Monitori, GPS sustavi, a na igračima, ispod dresova, uređaji...

- Svaki od njih ima uređaj na leđima i odmah na monitoru vidimo prijeđene kilometre. Gleda se puls i frekvencija srca. I odmah reagiramo. Primjerice, Ademi mora biti između 170-175 otkucaja. I sad, vježbamo tranziciju ili posjed. Dok je Ademi u toj zoni, na monitoru je zeleno. Kad postane "crveni", ili je iznad zone ili je ispod. Ako je ispod zone, odmah vičemo: "Ari, brže, jače, bolje", ako je iznad zone, kažemo mu da spusti malo - objasnio je Krznar.

Na kraju dana slijedi najslađi dio. Članica stožera Tamara Despot uvela je nove vježbe.

- Tamara uglavnom koristi ples ili tako nešto, ali može se i ubaciti pilates ili joga. Krešo Šoš koristi rolanje i metodu učenja pokreta za leđa, ramena kako bi se spriječile ozljede - otkrio je Krznar.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Močinić 29.06.2015.

    dinamo je propao. Rijeka je novost i narednim godinama će dominirati, a najgori europski klub će se dalje sramotiti

  • 29.06.2015.

    i opet nista...samo su sve bahatiji iz godine u godinu jer nasi mediji od njih naprave zvjezde prije nego ista naprave

  • daljinac 29.06.2015.

    A kupanje u bazenu ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare