To je to što me zanima!

Dinamov debakl izvan Zagreba: Na devet gostovanja u 2023. godini ostvarili tek tri pobjede

Ante Čačić je na sedam ovogodišnjih gostovanja slavio samo na Parku Mladeži i u Varaždinu, dok je Igor Bišćan s 'modrima' pobjedom debitirao kod Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici. Premalo...
Vidi originalni članak

Dinamo se s još jednog gostovanja vraća (polu)praznih ruku. Nogometaši Igora Bišćana remizirali (0-0) su u Puli, tako nastavili vrlo loš rezultatski niz s gostujućih utakmica hrvatskog prvaka u 2023. godini. Zagrepčani su u tekućoj godini odradili devet gostovanja, tu upisali samo tri pobjede. Priznat ćete, premalo...

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi Bišćanov trening u Dinamu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ante Čačić sa svojom je momčadi slavio samo na Parku Mladeži (osmina finala Kupa) i u prvenstvenoj utakmici u Varaždinu, dok je Igor Bišćan na klupi "modrih" uspješno debitirao protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici. Dinamova je statistika na ovogodišnjim gostovanjima vrlo poražavajuća, "plavi" na strani imaju po tri pobjede, remija i poraza.

A zanimljivo, Dinamova su gostovanja do sada bila "laganica", točnije hrvatski prvak još nije gostovao niti na jednom "opasnijem" terenu. Takvi dvoboji tek čekaju Bišćanove trupe koji će do kraja sezone još put Poljuda, Rujevice i Gradskog vrta.

A s obzirom na kratak igrački kadar, opterećenost kartonima, pa i trenutačnu formu gostujućih utakmica, teško je zaključiti da su "modri" negdje favoriti.

NEUNIŠTIVI KAZU Bivši dinamovac s 56 godina debitirao za 15. klub u karijeri 'NULA' NA DROSINI Bišćanov prvi kiks: Bezidejni Dinamo remizirao je kod Istre

Igor Bišćan za sada uspješno plovi prema naslovu prvaka, dvije uvodne pobjede (Lokomotiva 2-1 i Slaven Belupo 4-0) donijele su mir u Maksimir, a nikome problem ne predstavlja ni remi u Puli. Veći je problem način na koji se Dinamo predstavio svojim navijačima na Aldu Drosini, klasična nemoć koju su pokazali protiv čvrste momčad Gonzala Garcije.

Ipak, Igor Bišćan djeluje kao frajer, niti u jednom trenutku ne traži alibije, iako bi ih s obzirom na ovakav kadar i fizičku pripremljenost svoje momčadi mogao pronaći. Trener Dinama bio je potpuno iskren, svima dao do znanja kako je u pobjedi protiv Lokomotive bilo puno nedostataka, pa i kako Zagrepčani u Puli nisu zaslužili ništa više od jednoga boda. 

I baš takve, realne i iskrene izjave, djeluju kao pravo osvježenje u odnosu na Čačićeve poslanice poslije loših igara ili rezultata njegovog Dinama. Tada se alibi tražio u sucima, lošim terenima, eurogolovima Dinamovih suparnika...

Bišćanove su izjave potpuno drugačije, puno realnije, novi trener Dinama navijačima "ne maže oči", već jasno daje do znanja kako njegova momčad mora bolje.   

KOMENTAR Dinamo opet izgubljen u Puli, kao momčad bez glave i repa... IZJAVE TRENERA Bišćan: Realno, mi više nismo ni zaslužili. Garcia: Danas smo bili bolji nego kad smo ih dobili 1-0!

Dinamova gostovanja u 2023.

4. veljače: Slaven Belupo - Dinamo 1-1 (HNL, 20. kolo)
14. veljače: Split - Dinamo 1-3 (osmina finala Kupa)
19. veljače: Varaždin - Dinamo 1-3 (HNL, 22. kolo)
11. ožujka: Šibenik - Dinamo 2-1 (HNL, 25. kolo)
15. ožujka: Istra 1961 - Dinamo 1-0 (HNL, 12. kolo)
1. travnja: Gorica - Dinamo 1-1 (HNL, 27. kolo)
5. travnja: Šibenik - Dinamo 2-1 (polufinale Kupa)
8. travnja: Lokomotiva - Dinamo 1-2 (HNL, 28. kolo)
22. travnja: Istra 1961 - Dinamo 0-0 (HNL, 30. kolo)

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 24.04.2023.

    tironi srbine mali odjebi od Dinama

  • universe 23.04.2023.

    I tako loš Dinamo će osvojiti titulu bez problema zahvaljujući Leki - našem "najperspektivnijem stručnjaku". Čak bi i Karoglan uspio osvojiti više bodova i biti barem do zadnjeg kola u utrci s Dinamom.

  • sikipiki 23.04.2023.

    Pazi ovo, Dinamo ima 10 bodova prednosti ispred pratitelja i jedan neriješeni rezultat na gostovanju je loš učinak, Hajduk pobijedi 2:0 i vrište naslovi fantastično, grandiozno i sl. Malo objektivnosti ne bi falilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare