To je to što me zanima!

Dinamov deda Jurij s 56 na leđima bio je igrač utakmice!

U bjeloruskoj prvoj ligi za Dinamo iz Bresta igrao je pomoćni trener, 56-godišnji Jurij Pedišev. On je u porazu od Bate Borisova proglašen igračem utakmice...
Vidi originalni članak

Pomoćni trener bjeloruskog prvoligaškog nogometnog kluba Dinama iz Bresta Jurij Pedišev (56) ušao je protiv Bate Borisova. I ne samo da je ušao nego je u porazu svoje momčadi (2-0) proglašen igračem utakmice. Igrao je 56-godišnjak u drugom poluvremenu i povezao sve konce svoje momčadi. To je bio njegov drugi nastup nakon dvije godine, a i u zadnjem je susretu, tada još kao mlađahni 54-godišnjak, također bio igrač utakmice. 

- Neki su mislili da će on izigravati klauna na terenu, ali vidjeli ste što može. Igrao je odlično - rekao je Dinamov trener Jurij Puntus.

Pudišev je na vrhuncu karijere s Dinamom iz Minska '82. osvojio naslov prvaka SSSR-a, a nakon toga igrao je za Dinamo iz Moskve.

Nije Pudišev svojim nastupom protiv Bate Borisova ušao u Guinnesovu knjigu rekorda. Tamo stoji da je najstariji nogometaš koji je nastupio u službenoj utakmici Meksikanac Salvador Reyes koji je imao 71 godinu u utakmici za Chivas protiv Pumasa 2008. godine. No Reyes je na tereu proveo jedva tri minute, samo da mu se oda počast, dok je Pudišev i s 56 na leđima bio igrač utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare