To je to što me zanima!

Dinamov odgovor Hajduku: Grad nam uopće ne daje kredit

"Grad Zagreb ne jamči niti daje bilo kakve kredite Dinamu, a potpore za vrhunski sport daju se svim vrhunskim sportašima i klubova u gradu na osnovi zakona..."
Vidi originalni članak

Nakon što su devet malih dioničara Hajduka prijavili Dinamo Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja te od njih zatražili vraćanje novca Grada Zagreba zbog nepravilnosti, koje su priložili dokumentima, iz 'modrog tabora' odgovorili su službenim priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti.

"Nastavno na napise u medijima na temu prijave dioničara Hajduka protiv potpora Grada Zagreba Dinamu, GNK Dinamo se očituje na spomenutu temu.

Prije svega, teško je komentirati  prijavu koju nismo u cijelosti vidjeli niti proučili, te da bismo mogli dati bilo kakav detaljan odgovor ili komentar potrebno je dobiti uvid u navedenu prijavu.

Ipak, valja istaknuti činjenicu kako su državne potpore uređene Zakonom o državnim potporama (Narodne novine br. 40/05 i 49/11) te Uredbom Vlade RH o državnim potporama (Narodne novine br. 50/06).

Državna potpora je potpora države ili lokalne uprave pa tako i Grada Zagreba namijenjena unaprijed neodređenim korisnicima na osnovi koje se dodjeljuje pojedinačna potpora. Dakle, u ovom slučaju radi se upravo  o toj vrsti potpore.

Dakle, Grad Zagreb ne jamči niti daje bilo kakve kredite Dinamu, a potpore za vrhunski sport daju se svim vrhunskim sportašima i klubova u gradu na osnovi zakona tj. gradskog propisa."

Idi na 24sata

Komentari 66

  • nuklearni fizičar 15.11.2012.

    normalno da se hajduk buni i to sa punim pravom, dinamo se vodi kao udruga gradana i zbog toga ne plaćaju pdv i porez na transfere, konkretan primjer je modrić kojeg je dinamo prodao za 22 milijuna eura ali nisu morali platiti ni lipe jer su udruga gradana dok je hajduk prodao ibričića i strinića za 5 milijuna eura i na konto tih transfera hajduk je morao platiti 5 milijuna kuna poreza na transfere, da li je to poštena tržišna utakmica

  • zdrawe 15.11.2012.

    naklapanja i gluposti,, jasno je da mamicu nitko nista nemoze i pomirite se stim,,jel probao ministar isusivat mocvaru,, pa se na kraju jos i ispricavao,,i sam ostao u mocvari,,i cemu uopce pricat o necemu kad niko tu nista nece nezeli i nemoze promjenit..htjeli to priznat svi ili ne..

  • SpužvaBobSkockani 15.11.2012.

    Dosta politike, neka se svi uhvate treninga i lopte, jer samo radom se može nešto postići i izbjeći propast ili prelazak na amatersku ligu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare