To je to što me zanima!

Dinamov specijalist za škarice: Gdje sam ja još od Jerkovića...

MALA ŠKOLA ŠKARICA Prve škarice u nogometu viđene su u Peruu i Čileu, a proslavio ih je Pele. Od hrvatskih nogometaša škarice je najbolje izvodio pokojni Dražan Jerković, legendarni plavi 9
Vidi originalni članak

To je najtalentiraniji igrač kojeg sam ikad trenirao, mislio sam kako će Bruno već doći do Milana ili Juventusa, kaže Besnik Prenga, koji je Petkovića kao juniora trenirao u Hrvatskom dragovoljcu.

NENAD BJELICA: 'Petković je sigurno buduća 'devetka' naše reprezentacije'

A njegov je miljenik danas svakako jedan od najatraktivnijih igrača HNL-a.

- Bruno Petković od malih je nogu bio izvrstan tehničar, uvijek spreman za neki čudesan potez. I po tome se kao dječak isticao od drugih. Mene nimalo ne čude ovi njegovi atraktivni golovi škaricama, mi smo se takvih nagledali, pa on ih je često zabijao i na treninzima - tvrdi Prenga, jedan od nogometnih učitelja sjajnog napadača.

'Ne možete ni zamisliti koliko je to teško'

- On bi ostajao poslije svakog treninga i vježbao škarice, čak bi i svaku priliku tijekom treninga iskoristio za neki takav pokušaj. Sjećam se, i drugi bi igrači pokušavali škarice pa teško padali na zemlju, čak se ponekad ozlijedili, a Petković se stalno dizao i radio ih ponovno. On nikad nije odustajao.

Koliko je uopće zahtjevno izvesti takav udarac?

- Ne možete ni zamisliti koliko je to teško, koliko tu treba snalažljivosti, koncentracije i koordinacije. Pogotovo nogometašu visokom 194 centimetra toliko snažnom. Iskreno, mislio sam kako će već biti zvijezda nekog velikoga kluba, a na kraju se on nije niti naigrao u Bologni.

Nitko nije bio toliko dominantan

Kroz ruke Besnika Prenge prošli su mnogi nogometaši, no iskusnog trenera nitko nije toliko oduševio...

- Puno sam uspješnih igrača trenirao dok su imali 17 godina, nitko nije bio toliko dominantan i talentiran kao Bruno. Trenirao sam i Brozovića, ali lagao bih kad bi rekao da sam znao kako će on jednog dana završiti u milanskom Interu.

Besnik Prenga je nastavio...

- Iskreno, i Majer i Ivanušec su bili odlični u toj dobi, ali baš nitko nije na mene ostavio dojam kao Petković - završio je Prenga.

A nova zvijezda HNL-a ne leti visoko, Petković je i dalje čvrsto na zemlji.

- Velika mi je čast što me uopće stavljaju u kontekst s Dražanom Jerkovićem, ali daleko sam od toga, još moram puno raditi da bismo stali u istu rečenicu - jasan je Petković, strijelac šest golova ove sezone.

Ali i tvorac najljepšeg poteza (gol škaricama protiv Lokomotive) ove sezone.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kontramrakukontrasili 11.12.2018.

    Ma neka ,lijepo je zabit škaricama,samo ti zabijaj dečko

  • Simulacija_stimulacija 11.12.2018.

    Petkoviću, ovom izjavom si pokazao da si pametniji i od novinara i od gledatelja, a i od umišljenog Bjelice. To je pravi put do reprezentacije. Rad i skromnost. Bravo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare