To je to što me zanima!

Dinamovci lakše dišu: Ademi je bolje, ima manje oštećenje...

Ovim putem obavještavamo javnost o tome da su završile dijagnostičke pretrage koje su pokazale manje oštećenje na mišiću desne noge. Klupska medicinska služba započela je s procesom rehabilitacije, objavio je Dinamo
Vidi originalni članak

Kada Arijan Ademi zakašlje, cijeli Dinamo dobije prehladu. Kapetan je duša i srce 'modrih', vođa bez kojeg je nezamisliva momčad hrvatskog prvaka, a sinoć je mnoge navijače Dinama zabrinuo kada je s bolnom grimasom na licu poručio treneru Damiru Krznaru: Ne mogu dalje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kapetan Dinama Arijan Ademi (30) ozlijedio se krajem prvog poluvremena u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka protiv ciparske Omonije (2-0). Na prvu to nije izgledalo dobro, no na drugu, situacija je puno bolja.

Dinamo je objavio priopćenje u kojemu je naglasio kako se Ademi danas puno bolje osjeća te kako je već krenuo s rehabilitacijom kako bi se što prije vratio na teren. Kada će to biti, još nije potvrđeno.

- Na temelju velikog interesa medija i nekih neutemeljenih informacija koje su se pojavile u dijelu medija, a odnose se na nagađanje o zdravstvenom stanju kapetana Dinama Arijana Ademija, ovim putem obavještavamo javnost o tome da su završile dijagnostičke pretrage koje su pokazale manje oštećenje na mišiću desne noge. Klupska medicinska služba započela je s procesom rehabilitacije i fizikalne terapije, a ovisno o tijeku tog procesa definirat će se vrijeme povratka našeg kapetana u trenažni proces. Arijan Ademi danas se osjeća puno bolje - objasnili su iz Dinama.

Nije makedonski reprezentativac dobio nikakav udarac, očito je osjetio zatezanje u butnom mišiću desne noge pa je trener Krznar umjesto njega uveo Josipa Mišića. Ipak, nakon prospavane noći, situacija je puno bolja.

Ademi praktički nije imao odmora nakon završetka prošle sezone. Dok je većina igrača Dinama otišla na odmor, on je s reprezentacijom Makedonije igrao na Europskom prvenstvu. Nakon turnira je uzeo nekoliko dana predaha i potom se priključio treninzima 'modrih' pa zaigrao i protiv Valura u prvom pretkolu. Tijelo je izraubano od silnog napora koji je ostavio velike posljedice na njegovom tijelu pa je mišić oglasio alarm. Na svu sreću, ozljeda nije teže prirode.

Gotovo sigurno će propustiti susret drugog kola HNL-a protiv Hrvatskog Dragovoljca, a teško da će biti spreman za uzvrat u Nikoziji.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nijetebriga 21.07.2021.

    Rano se Ademi ozljedi,  bez njega Dinamo nije ono sto treba biti... Bumo vidjeli kako ce plavi proci u utakmici sa hrv. Dragovoljcem u petak..mozda ih na zivotu odrzi Lovro Majer kao  u  utakmici sa Omijom..Petkovica saljite na posudbu nema od njega nista u Dinamu..

  • Šipumil 21.07.2021.

    Rupture mišića dolaze nenadano i nema brzog oporavka. Ako je mišić načet ili pukao govorimo o 3-6 tjedana da se sanira ozljeda (ovisno o stupnju oštećenja) a o naprezanjima na natjecatelsjkom nivou i duže. Ako se prerano baci u pogon vrlo lako se desi nova i još teža ozljeda.

  • Palmanova 21.07.2021.

    sva sreca.daj mu odmor u HNL krznar.trebace nam za LP

Komentiraj...
Vidi sve komentare