To je to što me zanima!

Dinamovci oduševili na turniru u šahu: 'Bruno Petković voli kaos i igra zanimljivo, kao Federer'

U Zagrebu je održan šahovski turnir poznatih osoba na kojem su se skupljala sredstva za dječje odjele u bolnicama u Osijeku i Zadru
Vidi originalni članak

Više od 40 poznatih osoba sudjelovalo je na humanitarnom šahovskom turniru poznatih osoba koji se u nedjelju održao u zagrebačkoj konobi Mašklin&Lata. Mile Kekin, Arsen Bauk, Filip Juričić, Ivan Malenica i mnogi drugi iz svijeta poznatih i slavnih sukobili su se u ovoj humanitarnoj predstavi u kojoj se tražio najbolji velemajstor među amaterima. Osim ljudi iz politike, glazbe i zabave, na turniru su se našli i poznati sportaši.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poznato je da među sportašima postoje veliki ljubitelji šaha, a ovo je bila fantastična prilika da se okupe i pokažu svoje znanje. Člana legendarne Dinamove generacije iz 1982. godine Džemala Mustedanagića (67), napadača Dinama i reprezentacije Brunu Petkovića (28), bivše košarkaše Gordana Giričeka i Marka Tomasa, stolnotenisača Zorana Primoraca, kondicijskog trenera vatrenih Luku Milanovića i vaterpolista Dubravka Šimenca  okupio je bivši prvak Hrvatske u šahu Alojzije Janković.

HUMANITARNI KARAKTER Poznati se odazvali na šahovski turnir: Došli političari, pjevač Kekin, ali i misica Eni Šukunda

'Svi misle da imaju šanse'

- Ovo je drugo izdanje ovog turnira. Nekoliko godina sam razmišljao o tome kako poznati vole šah i kako među njima postoje vrsni igrači. Odlučio sam napraviti turnir za njih kako bi se vidjelo tko je najbolji, ali i kako bi nešto donirali. Kada igraju protiv velemajstora znaju da će izgubiti, a kada igraju međusobno postoji natjecateljski duh. Svi misle da imaju šanse. Neki poput Ive Josipovića i Mladena Bodaleca nisu došli iako su htjeli sudjelovati - rekao nam je Janković koji već godinama radi na popularizaciji šaha u Hrvatskoj.

Kada bi morao istaknuti jedan nastup, kaže, to bi bio onaj Brune Petkovića. Napadač 'modrih' poznat je kao odličan matematičar, a sada je pokazao da je i pravi španer za šahovskom pločom. 

ALI SAD VIŠE VOLIM KNJIGE Matematičar Petković: Riješit ću vam zadatak, dajte mi ga...

Petković dominirao

- Bruno je razvalio u skupini i imao sve pobjede. Slavio je protiv Mile Kekina, Jure Brkljače i Tomislava Jelinića, a ništa mu nije mogla ni Leonarda Lujić. Ovdje su se igrale brzopotezne partije, a on takve najviše voli. Takve partije igra i na mobitelu. Roger Federer također voli igrati takve partije. Bruno voli kaos i igra jako zanimljivo. U osmini finala imali smo dvoboj između dva dinamovca. Džemal Mustedanagić je slavio protiv njega, a Bruno se malo zaletio i napravio pogrešku - kazao je Janković.

Turnir je osvojio poduzetnik Igor Ivanov koji je u finalu slavio protiv direktora tvrtke Deloitte Dražena Nimčevića.

- Ivanov je stvarno prejak, van konkurencije je. Najdalje od sportaša došli su Giriček i Džemo - kaže Janković.

- Izuzetno smo zadovoljni turnirom. Prikupljena su značajna financijska sredstva, a želimo napomenuti kako su se svi pozvani odazvali turniru. Zanimljivo je da je igrač koji je izgubio prva dva meča došao do finala - rekao nam je Žarko Ivanković, vlasnik restorana Mašklin&Lata.

Organizacijom turnira organizatori su se uključili u akciju OTP banke kojom se prikupljaju sredstva za dječji odjel u bolnicama u Osijeku i Zadru, a čiji je ambasador pjevač Gibonni.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ZG - KAJ 18.04.2023.

    To je pravi sport za Petkovica...Ne mora trcati, kretati se a moze fintirati...Drzte se ti saha, Brunci...

  • Oršić legenda 17.04.2023.

    Petkovic...legenda

  • 17.04.2023.

    Brzina koju posjeduje,taman je za partiju šaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare