To je to što me zanima!

Dinamovci su stigli iza ponoći: Gol posvećujem ženi i djetetu

Nećemo se zadovoljiti samo europskim proljećem, idemo na prvo mjesto u skupini što bi nam donijelo status nositelja u nastavku natjecanja, rekao je Nenad Bjelica, glavni tvorac europskog Dinama
Vidi originalni članak

Prošla je ponoć, a na zagrebačkom aerodromu u plavim trenirkama, pomalo umornog, ali i iznenađenog pogleda, jer nisu očekivali da će ih netko dočekati, izlazili su jedan za drugim Dinamovi igrači. U neka druga vremena s nekim drugim trenerom glave bi im vjerojatno bile pognute, ali Nenad Bjelica od ovog Dinama napravio je europsku momčad koja ne tone ni kad gubi.

POGLEDAJTE VIDEO Svlačionica gorjela: Odzvanjalo je 'ooooooo, volim te Dinamo!'

Plavi su u Trnavi bili u zaostatku, ali okrenuli su i slavili za korak do europskog proljeća, što je san Dinamovih navijača još od 1970. godine.

Slavio je Dinamo 2-1 golovima Gavranovića i Oršića u 3. kolu Europske lige za treću pobjedu u isto toliko utakmica.

- Matematički još nismo osigurali europsko proljeće, ali nećemo se zadovoljiti samo europskim proljećem, idemo na prvo mjesto u skupini. U sljedećoj utakmici idemo pobijediti Spartak i s 12 bodova bismo bili jako blizu prvog mjesta. To bi nam u daljnjem natjecanju donijelo status nositelja, a to nam već daje puno mogućnosti - rekao je Nenad Bjelica, tvorac europskog Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mogli smo im zabiti i prije, ali dobro, zasluženo smo pobijedili. Nije ovo prvi put da se vraćamo. Ova pobjeda bila nam je više nego značajna i potrebna. Možda smo prvi dio malo previše igrali na duge lopte, ali u drugom dijelu smo počeli igrati. To sam rekao igračima u poluvremenu, da ne trebamo igrati onako kako Spartaku odgovara, nego onako kako nama odgovara, kombinatorno i po travi. Iz takvih akcija smo im zabili dva gola - dodao je Bjelica.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svjesni su bili dinamovci da nisu dobro ušli u utakmicu.

- Znali smo što oni žele i vole, da im protivnik igra duge lopte, a tako smo mi igrali prvi dio. U drugom dijelu smo spustili loptu i  pokazali da smo europska momčad koja se ne mora brinuti ni kad gubi. Prazne tribine?  Nije gušt igrati bez navijača, nije lijep ugođaj, ali profesionalci smo i morali smo  to odraditi - rekao je kapetan Arijan Ademi.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U sljedećem kolu Dinamo na Maksimir 8. studenog stiže isti protivnik, Spartak iz Trnave. Plavima bi i bod mogao biti dovoljan za europsko proljeće.

- Ne smijemo prerano pričati o europskom proljeću, trebamo uživati u velikoj pobjedi. Nije lako uzeti devet bodova iz tri utakmice u Europi. Želimo potvrditi taj prolazak protiv Trnave na Maksimiru. Sjever će biti zatvoren, ali bit će navijača na drugim tribinama - rekao je Mario Gavranović, koji je zabio za 1-1 i asistirao Mislavu Oršiću za pobjedu.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Primili smo taj nesretni gol, ali skupili smo glave i krenuli hrabrije u nastavku. Imao sam šanse, nije me išao gol, ali eto, imao sam sreću zabiti taj gol za pobjedu. Bitno je da nastavimo s pobjedama, a gol sam posvetio ženi i djetetu - rekao je jedan od plavih junaka, Mislav Oršić.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Drž Nedaj 26.10.2018.

    Svaka cast! Bas mi je drago. Pozdrav iz Slovenije od starog torcidaša. IZNAD SVIH!!!

  • fire_fighter 26.10.2018.

    Dobri su. Cijeli klupski sustav kvalitetno funkcionira, pa se i ti odražava na igru. Zaslužuju sve što im se događa! Sretno dalje.

  • audi 2.0 26.10.2018.

    Gol posvecujem zeni i djetetu. Koje njesra 😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare