To je to što me zanima!

Dinamovci su zaigrali nogomet protiv momčadi tražitelja azila

Za Dinamo su nastupili Francuz, Srbin, Hrvat, Argentinac i Korejac, dok su na suprotnoj strani bili Iranci, Sirijac, Turčin, Nigerijac i Afganistanac. A cilj je bio promocija jednakosti i tolerancije...
Vidi originalni članak

Krajem travnja na stadionu Maksimir održano je zanimljivo nogometno druženje u sklopu pokretanja suradnje GNK Dinamo i Hrvatskog Crvenog križa. Kao dio višegodišnjeg programa kluba za suzbijanje rasizma i diskriminacije naziva ''Jednakost = Jedini izbor'', Dinamo je na Maksimiru ugostio tražitelje međunarodne zaštite i djelatnike Hrvatskog Crvenog križa. Ciljevi projekta su međusobno pomaganje te promocija jednakosti, tolerancije i različitosti.

U ime kluba događanju su prisustvovali igrači prve momčadi Dinama Kevin Theophile-Catherine i Komnen Andrić te mladi igrači iz B ekipe Jakov Gogić, Kim Gyuhyeong i Matias Carracedo, dok je gostujuću delegaciju predstavljao dio amaterske nogometne momčadi tražitelja međunarodne zaštite Red Cross All Stars te ekipa djelatnika i volontera Hrvatskog Crvenog križa.

U crvenim dresovima tako su se natjecali talentirani mladići Bashar iz Sirije (22), Ali Zaman (19) i Seyed Omir (33) iz Irana, Samih iz Afganistana (21), Kasim iz Turske (28) i Ahigbe iz Nigerije (32) - ekipa koja inače (uz još nekoliko suigrača) redovito nastupa na nogometnim turnirima, a od kojih je javnosti najpoznatiji njihov nastup na Kutiji šibica.

Program je vodio trener nogometne škole Dinamo Antonio Šišić koji je na početku odradio kratko zagrijavanje za igrače, a zatim aktivirao ekipe na terenu. Momčadi su prvo odigrale igru poznatu kao ''tic tac toe'', koju često igraju i prvotimci Dinama na treningu, a zatim je uslijedio nogometni hakl "3 na 3" na umjetnoj travi. Veselja i zabave nije nedostajalo, kao niti brojnih odličnih nogometnih poteza. Hakl nije bio natjecateljskog karaktera, već je poslužio kao poligon za druženje, sportsku aktivaciju i fair play.

Dinamo je delegaciji HCK-a predao na poklon nogometnu loptu Dinama s potpisom igrača prve momčadi, kao i prigodne suvenire za sudionike i djecu tražitelje međunarodne zaštite koja su također bila na druženju, dok je u planu nastavak suradnje kroz razne zanimljive aktivnosti.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zagos 29.04.2019.

    Super.Pravi potez.Neka pati koga smeta....

  • JensenColt 29.04.2019.

    Prvo svi Dinamovi igrači trebaju dobiti azil

  • Sibila Smežuranić 29.04.2019.

    Lijepa gesta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare