To je to što me zanima!

Dinamovi igrači mole za Božju pomoć prije derbija

Dinamo i Crkva imaju nevjerojatnu simbiozu. To su dva najjača hrvatska brenda, tvrdi Mamić, a igrači će moliti na audijenciji kod Bozanića
Vidi originalni članak

Audijencija kod kardinala Josipa Bozanića će nam dati snage i motiva da ustrajemo u svojoj misiji, izjavio je Siniša Jagodić, Dinamov član Uprave za odnose s javnošću. “Modri” će nakon povratka s priprema iz Turske imati “naporan” program.
U subotu 14. veljače će igrati prijateljsku utakmicu u Salzburgu protiv Red Bulla. Zdravko Mamić najavio je gostovanje maksimirskog kluba u Prištini i utakmicu protiv Trepča 89 u povodu Dana nezavisnosti Kosova. Dan poslije, Dinamo će primiti i zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Vjerujući u nekakvo prokletstvo Maksimira, mnogi su čelnici željeli angažirati svećenika koji bi “potjerao nečastivog”, no dosad je to bilo neuspješno. Za to “prokletstvo” neki krive Slavena Zambatu. Dinamo je 1967. godine u 1. kolu Kupa velesajamskih gradova protiv Spartaka iz Brna jednom pobijedio, a jednom izgubio 2-0. Pobjednik se odlučivao bacanjem novčića. Sudac je bacio novčić, a tek što je pao na travnjak, Dinamov kapetan počeo je skakati i slaviti, iako nitko nije znao na koju je stranu novčić pao. Od tada je Dinamo uglavnom neuspješan u europskim natjecanjima, a spas često traži od Crkve.
- Na svakoj našoj utakmici je po dvjestotinjak svećenika koji su uz klub. Nevjerojatna je ta simbioza Dinama i Crkve. To su dva najjača hrvatska branda - tvrdi Zdravko Mamić. Dinamo hodočasti u Lourdes i Mariju Bistricu, odlazi na Brdo ukazanja, te na misu u zagrebačku crkvu Majke Božje Lurdske. Nakon što se Hajduk pojačao i u jesenskom dijelu prvenstva približio samo na bod zaostatka, Dinamo je tražio audijenciju kod kardinala Josipa Bozanića.

PROŠLE GODINE NA HODOČAŠĆU U LOURDESU
Prošle godine krajem travnja su igrači, članovi uprave, sponzori i “prijatelji” hodočastili u francusko marijansko svetište Lourdes.

CIJELA MOMČAD NA MISI U ZVONIMIROVOJ
Svake godine prva Dinamova momčad odlazi barem jednaput na misu u zagrebačku crkvu u Zvonimirovoj ulici Majke Božje Lurdske.

U MARIJI BISTRICI VIŠE OD 300 DINAMOVACA
Na hodočašće u Mariju Bistricu ide “cijela Dinamova obitelj”, odnosno sve mlađe selekcije i seniorska momčad. Ukupno je to više od 300 ljudi.

U MEĐUGORJU ODLAZE NA BRDO UKAZANJA
Već tri godine uzastopno na pripremama u Međugorju dinamovci odlaze na misu, a pomole se i na Brdu ukazanja.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dozvati1 07.02.2009.

    \"nečastivi \" i \"prokletstvo\" u Dinamu su Mamići,njih treba protjerati,većeg primitivizma i diletantizma nema od njih,gle samo ovog divljaka kako je obučen i još kao dodatak bijele čarape i smeđe cipele,cijela ekipa dinama najveću molitvu bi trebala imati na terenu na treninzima,pripreme bi trebali imati u maksimiru trčeći ,a ne pojedinci pretrče 20 min.kada ga vidiš imaš osječaj da će doživjeti infarkt,sramota, kakvo tzv. \"vodstvo\" takvi i tzv.\"igrači\"

  • 0077 07.02.2009.

    kad bi dinamo igrao sa brazilom,ajde da se mole za Božju pomoć,ali za hahahajduk???? čista komedija. 4:0 za plavu boju

  • HrvatskaHrvatima 07.02.2009.

    Nakon derbija svi ce te se vi klanjati DINAMU,a ja cu vam se smijat!

Komentiraj...
Vidi sve komentare