To je to što me zanima!

Dinamu poništili regularan gol: VAR se nije trebao uključiti kod toga, dobila se pogrešna slika

'VAR sudac i tehničar nakon pogrešne primjene VAR tehnologije daju krivu informaciju sucu utakmice, koji ne priznaje pogodak', objasnili su odluku VAR suca Kulušića na utakmici Dinama i Belupa iz komisije
Vidi originalni članak

Dinamo je slavio na gostovanju kod Slaven Belupa (1-0) u 28. kolu 1. HNL, ali o pobjedi se i nije previše pričalo jer je pažnja bila usmjerena na poništeni gol Brune Petkovića iz devete minute utakmice. Već su 'modri' slavili, a onda se javio Dario Kulušić iz VAR sobe i upozorio Marija Zebeca kako je gol neregularan te je isti poništen.

KOMENTAR Kopiću, plati mu večeru! Oršić spasio Dinamo, Petko dodavao no napadači su za drugu ligu

Dovelo je to do zbunjenosti kako aktera susreta, tako i gledatelja pred malim ekranima, a sad je stiglo objašnjenje sudačke komisije koja je utvrdila da je sve napravljeno - pogrešno. Jednostavnije, Dinamu su poništili regularan gol, a VAR sudac i tehničar su pogrešno predstavili situaciju koja je na kraju rezultirala poištavanjem regularnog gola. Nakon cijele akcije utvrdili su da je u početku Oršić bio u zaleđu, a ta je odluka stvorila u potpunosti krivu sliku cijele situacije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vrlo vjerojatno će Kulušić snositi neke posljedice, a srećom po 'modre', ta odluka nije u konačnici utjecala na osvajanje tri boda. No, utjecala je na nervozu u zagrebačkim redovima, kao i na mogući pritisak na suca za vrijeme utakmice. U nastavku donosimo objašnjenje komisije.

DINAMO - SLAVEN BELUPO 0-1

Glavni sudac: Mario Zebec. Pomoćni suci: Bojan Zobenica i Goran Perica. VAR sudac: Dario Kulušić.

9. minuta: Neočekivana intervencija VAR suca kako se radi o kažnjivom zaleđu u začetku napadačke akcije koja rezultira postizanjem pogotka GNK Dinamo. VAR sudac i tehničar nakon pogrešne primjene VAR tehnologije daju krivu informaciju sucu utakmice, koji ne priznaje pogodak. Analizom rada VAR suca i tehničara utvrdili smo kako je pogrešna primjena VAR tehnologije uzrokovala potpuno krivu sliku predmetne situacije, te rezultirala nepriznavanjem ispravno postignutog pogotka za GNK Dinamo. 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • ninorasic 22.03.2022.

    pokusava jogurt bojna pokusava

  • Antitovari 21.03.2022.

    Nemreju oni tolko ponistiti kolko Dinamo moze zabiti !

  • MatanGalantar 21.03.2022.

    Daruvarski ćelavac u službi Dinamovog PR, Dinamovi internet navijači jučer osuli paljbu na  izvedbu Kopićevih lavova, pa s ovim otupljuje oštricu kritike, hoće reći, vidite, Dinamo zabio 2 gola, nije bio toliko loš... 

Komentiraj...
Vidi sve komentare