To je to što me zanima!

Dinamu prijete Zvezda i PAOK, mogao bi i do Maribora i Azera

Prije utakmica drugog pretkola Lige prvaka protiv Saburtala Dinamo će doznati potencijalnog protivnika u sljedećoj fazi kvalifikacija gdje se kao iznimno jako ime nameće grčki PAOK
Vidi originalni članak

Dinamo još nije odigrao prvu europsku utakmicu, na rasporedu je idući utorak kad gostuje kod Saburtala u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka (19.30; uzvrat 30. srpnja u 20 sati), ali dan prije (ponedjeljak, 12 sati) doznat će potencijalne suparnike prođe li Gruzijce u dvije utakmice.

Završetkom uzvrata prvog pretkola u srijedu poznati su kompletni parovi drugog pretkola, a među deset parova dva su rezultata posebno iznenadila. Mađarski Ferencváros izbacio je Ludogorec pobjedom 3-2 u Bugarskoj (ukupno 5-3), dok je crnogorska Sutjeska na penale šokirala Slovan iz Bratislave 5-4 (2-2).

KVALIFIKACIJE ZA LP Ozobić zabio za prolaz, Slovan šokantno ispao od Sutjeske...

Ludogorec je tako otpao iz kombinacija da bude mogući protivnik "modrima" u sljedećoj fazi i pogurao je ciparski APOEL među nositelje, a u konkurenciji je ostalo samo šest potencijalnih suparnika nenositelja:

  • grčki PAOK (uključuje se izravno u trećem pretkolu),
  • Dundalk (Irska) - Karabah (Azerbejdžan),
  • Maribor (Slovenija) - AIK (Švedska),
  • Crvena zvezda (Srbija) - HJK Helsinki (Finska),
  • Cluj (Rumunjska) - Maccabi Tel Aviv (Izrael) ili
  • Ferencváros (Mađarska) - Valletta (Malta).

Kuglice u Nyonu tako bi mogle hrvatskog prvaka upariti s Crvenom zvezdom (koja bi prvo trebala izbaciti finski HJK), što bi bio nogometni spektakl, ali i utakmica visokoga sigurnosnog rizika, a kao poželjni protivnik nameće se mađarski prvak Ferencváros iako je protiv Bugara pokazao da može biti "nagazna mina".

PAOK je svakako protivnik kojeg će u Maksimiru željeti izbjeći, što zbog jačine momčadi koja je tek neznatno jeftinija od Dinamove (77,5 naspram 73 milijuna eura), što zbog vatrene atmosfere u Solunu u kojoj je hrvatski prvak izgubio prije osam godina u Europskoj ligi (porazi 1-0 u obje utakmice).

Azerski Karabah, momčad bivšega U-21 reprezentativca Filipa Ozobića, mogla bi biti nezgodna zbog dalekog putovanja na koje su, međutim, "modri" posljednjih sezona navikli, a nešto lakši ždrijeb trebao bi biti pobjednik dvoboja između Maribora i AIK-a. 

U dvoboju Cluja i Maccabija iz Tel Aviva Izraelci su nositelji, ali Rumunji bi lako mogli proći dalje i također biti nezgodna prepreka na Dinamovu putu do skupina Lige prvaka. Da, hrvatski je prvak nositelj i trebao bi proći i do play-offa u kojem bi također imao status nositelja, ali moglo bi tu biti jako, jako gusto...

Idi na 24sata

Komentari 42

  • 18.07.2019.

    Kom zvezda prijeti taj nema kaj da trazi dalje.

  • lovac_u_mutnom 18.07.2019.

    Ajmo Zvezda !!!

  • ZEUS 18.07.2019.

    Zvezda prelosa, jedva ove prosli, onaj krkan bek unisti covjeku karijeru startom...Mesari... Dinamo bi ih dobio u obe tekme

Komentiraj...
Vidi sve komentare