Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ozobić zabio za prolaz, Slovan šokantno ispao od Sutjeske...

Ozobić zabio za prolaz, Slovan šokantno ispao od Sutjeske...
1

Najveće iznenađenje u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka napravila je Sutjeska koja je izbacila Slovan iz Bratislave. Dok prolaska su došli i Maribor, Bate, Ferencvaroš...

VIDEO

Pogotkom u posljednjim sekundama sučevog dodatka te dramatičnim raspucavanjem s bijele točke nogometaši nikšićke Sutjeske izbacili su Slovan iz Bratislave te izborili plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a prolaz prvaku Azerbajdžana Qarabagu donio je nekadašnji hrvatski reprezentativac Filip Ozobić.

Ozobić je u 51. minuti glavom postigao pogodak za vodstvo 1-0 protiv albanskog Partizanija, koji je vodio azerbajdžanskog prvaka u sljedeći kvalifikacijski krug. Quintana je samo potvrdio prolaz pogotkom za konačnih 2-0 u četvrtoj minuti sučevog dodatka.

Najdramatičniji rasplet bio je onaj u dvoboju Sutjeske i Slovana u Nikšiću. Momčad iz Bratislave povela je sa 1-0 već u 4. minuti golom Slovenca Andraža Šporara u 49. minuti. Taj pogodak vodio je Slovake u 2. kolo, jer je u prvoj utakmici bilo 1-1. Sve do treće minute sučevog dodatka Sutjeska je tražila pogodak za produžetak, a tada ga je postigao Aleksandar Šofranac.

Odluka o pobjedniku pala je u raspucavanju s bijele točke u kojem su Nikšićani imali dva neiskorištena pokušaja, a Slovaci čak tri. Junakom se pokazao domaći vratar Vladan Giljen koji je u petoj seriji obranio udaraca Šporara i odveo Sutjesku  u 2. kolo na noge ciparskom APOEL-u.

Udarci s bijele točke odlučivali su i u dvoboju latvijskog prvaka Rige i irskog Dundalka. U obje utakmice nije bilo pogodaka, a odluka o prolazu pala je u sedmoj seriji raspucavanja. U prvih pet serija obje su momčadi imale dva promašaja. U sedmoj seriji promašio je za domaćine Petersons, a Hoare pogotkom odveo Irce u 2. kolo, gdje će im suparnik biti Qarabag.

Do 82. minute je prolaz držao u rukama i poljski Piast vodstvom 1-0. No, bjeloruski prvak BATE je golovima Moukama (82) i Volkova (87) izborio mjesto u sljedećem kvalifikacijskom krugu u kojem će se boriti protiv norveškog Rosenborga, najuvjerljivijeg pobjednika 1. kola. Norvežani su sa 4-0 slavili u uzvratu te s ukupnih 6-0 prošli Linfield, prvaka Sjeverne Irske.

Ferencvaroš je svladao bugarski Ludogorec i na gostovanju. Nakon 2-1 u Budimpešti bilo je 3-2 u Razgradu, a Bugari su imali i promašen kazneni udarac za 2-2 u prvom poluvremenu. Mađari u 2. kolu za suparnika imaju maltešku Vallettu i odlične izglede za plasman u treći krug.

Slovenski prvak Maribor je svladao islandski Valur s 2-0 u uzvratu u Ljudskom vrtu te s ukupnih 5-0 prošao dalje. Sljedeći suparnik Slovencima je švedski AIK.

Škotski Celtic potvrdio je prolazak u drugo pretkolo nakon pobjede protiv Sarajeva i u uzvratnoj utakmici (2-1) na svome terenu u Glasgowu. Strijelci su bili Christie i McGregor, dok je za Sarajevo zabio Benjamin Tatar.(zb)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu