To je to što me zanima!

Dinastija pod Tornjem: Ante je treći Žižić u redovima Cibone

Samo dan nakon što je Marko Arapović napustio centarsku poziciju u Ciboni, klub iz Savske ulice potpisao je ugovor s drugim članom brončane juniorske momčadi...
Vidi originalni članak

Uz Andriju Žižića (34), koji je i dalje najpoznatiji dio obitelji, dres Cibone kratko je nosio i rođak Antonio Žižić (28), a od nove sezone u Savskoj će nastupati i treći centar iz iste porodice. 

Ante Žižić visok je 210 centimetara, ima samo 17 godina, a možda baš to najbolje oslikava zaokret u klupskoj politici Cibone. Naime, lani je dio ekipe bio njegov 17 godina stariji brat Andrija, ali Aco Petrović potvrdio je da s takvim iskusnim i skupim igračima Cibona više neće moći raditi. 

- Momčad će koštati pola milijuna eura, ni lipe više, a imat ćemo šestoricu mladih reprezentativaca - rekao je na svojem predstavljanju Petrović, novi prvi operativac kluba.

Jedan od tih mladih reprezentativaca baš je Ante Žižić, a u momčadi će zauzeti mjesto koje se nudilo Marku Arapoviću, novom članu Cedevite. Žižić je potpisao na četiri godine, ugovor može postati nevažeći ako Cibone ne riješi problem blokade do 1. rujna. 

Žižić je ovog ljeta s juniorskom reprezentacijom osvojio broncu na Europskom prvenstvu, a odlične igre u dresu Ribole iz Kaštela privukle su i velike europske klubove. 

Najbliže dogovoru bio je s Maccabijem iz Tel Aviva, koji se ipak odlučio za Dragana Bendera, njegovog suigrača iz Kaštela i reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • strmi007 15.08.2014.

    NIšta od toga

  • NikoManojlović 15.08.2014.

    nema od toga nista ,jer igrao je prije u Kastelima a sad u cibonu nema iskustva nista izato nece uspjeti

  • Lokyman 15.08.2014.

    usrećit će se

Komentiraj...
Vidi sve komentare