To je to što me zanima!

DISKUSIJA: Da li prelako puštamo naše sportaše?

Jakov Fak, Mirna Jukić, umalo i Duje Draganja. Zašto hrvatski sportaši mijenjaju zastavu pod kojom nastupaju? Možemo li to ikako spriječiti?
Vidi originalni članak

Mirna Jukić sjajno pliva, bit će to novi rekord. Uspjela je! Sjajno, bravo Mirna!, sve to pisat će u austrijskim medijima, jer Mirna Jukić ne pliva za Hrvatsku. Sportašica je 2000. godine uzela austrijsko državljanstvo kako bi napredovala u karijeri.
Isto čeka i Jakova Faka. Brončani olimpijac odlučio je promijeniti zastavu pod kojom nastupa. Umjesto "Lijepe naše", morat će naučiti riječi "Zdravljice", slovenske himne. Puštamo li preolako naše sportaše? Nismo velika zemlja, a možemo se podičiti brojnim sportskim uspjesima na čemu na zavide i daleko veće i bogatije zemlje. Zar ne bismo baš zbog toga trebali sačuvati naše uspješne sportaše i ponuditi im sve uvjete za napredak kako ti sportaši ne bi morali mijenjati državljanstvo?
Još je friška ponuda Katra hrvatskom plivaču Duje Draganji. Katar je htio oformiti plivačku štafetu koja bi obarala rekorde. Duje je bio u njihovim planovima, ponuda je bila višemilijunska, no Duje je ipak ostao u Hrvatskoj. Kako zadržati naše sportaše da ostanu u Hrvatskoj? Koji je glavni razlog njihova napuštanja Hrvatske i nastupanja za drugu reprezentaciju?

Idi na 24sata

Komentari 41

  • user_47348 01.08.2010.

    Pogledajte samo Kosteliće! Tko je njima davao, nisu ni za hranu imali. Od slovenaca su odbili 100 000 DEM, (danas to vrijedi barem 200 000 EUR) kad im je bilo najteže, samo zato da ne voze na Elanu. Htjeli su za sebe najbolje a nisu imali ništa. Pogledajte ih sada!

  • exessive 01.08.2010.

    rađe ide u sloveniju jer je u EU da zivi ko covjek i da radi ko covjek ko lud vise oce bit hrvat.. sta ima od hrvatske ?

  • exessive 01.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare