To je to što me zanima!

Diskusija: Tko bi bolje vodio reprezentaciju od S. Bilića?

Bilića su po dolasku 2006. u reprezentaciju obožavali. Hrvatski navijači nakon Gruzije sumnjaju u njegove sposobnosti. Tko bi bio njegova idealna zamjena?
Vidi originalni članak

Ni u snovima Slaven Bilić nije mogao zamisliti tako tragični 50. jubilej na kormilu reprezentacije. Ono što je trebala biti sigurna pobjeda u Tbilisiju pretvorila se u katastrofu.

No, ono što od samog poraza boli više je neprepoznatljiva, staromodna igra koja je prešla u naviku hrvatskim reprezentativcima. Dodavanja u beskonačnost i kruženje oko grčkih i gruzijskih braniča dozlogrdila su hrvatskom navijaču.

Nane je ispucao svoj zadnji kredit, a u pet utakmica u dosadašnjim kvalifikacijama osim tri pobjede protiv Latvije, Izraela i Malte Hrvatska nije ponudila ništa. 

Došlo je vrijeme za hitni rez. Novi izbornik i inovativnije metode vođenja i više su nego poželjni.

Tko bi bolje vodio reprezentaciju od Slavena Bilića? Hrvatsko dvorište već je ponudilo najbolja trenerska rješenja. Igor Pamić trener je s autoritetom, ali bez većeg iskustva za izborničku funkciju. Niko Kovač kao kapetan je bio glavni motivator, no njegova trenerska karijera tek je u začecima. Stari lisci Ivanković i Sušak nisu nerealna opcija, no pitanje je koliko inovativnosti mogu unijeti u momčad.

Je li konačno došlo vrijeme za stranog izbornika s autoritetom? Trenera koji ne želi biti igračima najbolji prijatelj i rame za plakanje. Guus Hiddink najidealnije je rješenje. Turski izbornik gdje god je došao ostavio je traga. Nizozemskoj i Južnoj Koreji donio je četvrto mjesto na Svjetskim prvenstvima, Australiji je donio osminu finala u Njemačkoj. No, Nizozemac neće biti raspoloživ do završetka Eura 2012.

Idi na 24sata

Komentari 281

  • biberrr 31.03.2011.

    Pod Bilićem smo doživili najteže poraze od nastanka hrvatske države Nizozemska 0-3,Engleska 1-4 i 5-1. Čak i sa mladom repkom U 21 Bilić je zabilježio rekordan poraz u Vinkovcima sa BIH 0-4. Kako je on uopće postao izbornik mlade,pa zatim A repke? Pa on nema nikakvih velikih rezultata iza sebe,nikad ništa nije osvojio!

  • MarkoPesa 31.03.2011.

    ma dajte murinha dovedite i mi cemo biti prvaci

  • jacques cluseau 31.03.2011.

    dajte koji kranjcar i pamic.... nemate zasto lupat po Biliću... covjek je u 50 tekmi izgubio ih samo 5.... (je da nas je od toga razgu**** Engleska, i to su dije tekme.. ali nije da su SAMO nas pokopali... englezi vecinu njih gaze...) tako da ne lupajte po čovjeku bezveze... činjenica: općepoznato je da hrvatska protiv velikih ekipa igra sasvim solidno (ako ne uracunamo zadnje 2 tekme protiv Engleza) a sa slabijima se mucimo (a u ostalom sta bi trebala rec grcka (nemojte zaboravit da su bili euro prvaci pred koju godinu) koja se sa maltom mučila do 90???)

Komentiraj...
Vidi sve komentare