To je to što me zanima!

Djevojke traže premije kolike imaju i dečki, Šoštarić smiruje: Ma novac će stići, nije zec...

Priče o novcu nikome ne trebaju. Od kad sam ja u reprezentaciji, od 2017. godine, sve je uvijek štimalo. Dan dva ranije ili kasnije neće predstavljati nikakav problem, govori izbornik Šoštarić
Vidi originalni članak

Kad smo bili u Danskoj, nitko nije razmišljao o novcu, jedino smo željeli postići rezultat, što smo i uspjeli, uvjerava nas izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On spušta loptu na zemlju, nakon što je od njegovih igračica krenulo lagano nezadovoljstvo i pitanja što je s premijama. Od Hrvatskog rukometnog saveza, rekle su, nisu dobile nagradu za senzacionalnu broncu, a čelni čovjek saveza Tomislav Grahovac poručio im je da će premiju dobiti, ali nakon što se Upravi odbor saveza nađe i uopće dogovori kolika će ona biti.

Da ih se ne shvati pogrešno, nije djevojkama premija najvažnija stvar, daleko je to od atmosfere ogorčenja i sukoba sa savezom, dobar dio "kraljica šoka" i ne razmišlja o tome niti im je to tema razgovora. Ali su prepoznale trenutak da se izbore za prava i status.

Naime, doznajemo kako su premije za medalje rukometaša jasno određene i kako rukometašice žele nagradu prema istom pravilniku. Štoviše, to njima i puno više znači nego rukometašima jer većini je cura nagrada koju su dobile od države, lokalne zajednice i kluba veća nego godišnja plaća u klubu! A znalo se događati i da na putovanjima rukometašice u istoj državi imaju manje dnevnice nego muški kolege. Da, i to se događa u hrvatskom sportu...

- Priče o novcu su nešto što nikome ne treba. Od kad sam ja u reprezentaciji, od 2017. godine, sve je uvijek štimalo. Postoji procedura koja se mora poštovati i novac će stići. Dan dva ranije ili kasnije neće predstavljati nikakav problem, već je problem što se u prvi plan guraju neke stvari koje nam nisu potrebne - kaže Šoštarić i dodaje da je i on među osobama koje trebaju dobiti novac.

E, i to leži dobar dio problema. Naime, Ivica Tucak, Lino Červar i drugi izbornici pobunili su se protiv sustava da država igrač(ic)e za istu medalju nagrađuje više nego trenere. Dok stručni stožer dobije tek mrvice. A to su ljudi koji su uzimali godišnji odmor ili neplaćeni dopust kako bi bili s reprezentacijom na pripremama i velikom natjecanju.

- U ovom trenutku, kad se i ženski rukomet polako diže, najmanje što treba je priča o novcu, koji nije zec i neće pobjeći, ali ni kornjača da ju čovjek ne dočeka - zaključio je temu premija Šoštarić.

Uoči utakmice rukometaša s Japanom upozoravao je kako se ne smije podcijeniti njihova fanatična borbenost.

- Početak svakog natjecanja traži bistru glavu i disciplinu. Ponavljam, ključ igre svake reprezentacije je obrana. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • zolymedimurje@gmail.com 18.01.2021.

    Svakako se slazem. U svakom segmentu su muskarci vise placeni od zena za isi posao sto je jadno i deskriminirajuce. Al opet kada svatim da smo uHrvatskoj netrebamo se cuditi nicemu. Krade iseljavanje represije sloboda govora sve je to oduzeto gradanima od strane zlocinacje organizacije. Svaka drzava ima svoju mafiju a Hrvatska HDZ

  • robi454 17.01.2021.

    Pravilo ponude i potražnje...

  • hanzaplast 17.01.2021.

    zenski rukomet i muski su odvojeni sportovi. Nema veze sto su pod istim savezom. Zenski rukomet donosi manje novaca nego muski i normalno je da ce biti manje premije

Komentiraj...
Vidi sve komentare