To je to što me zanima!

Do utakmice s Austrijom ostalo još 11 sati treninga

Najnaporniji dan do prve utakmice na Euru trebao bi biti četvrtak. Tada će naši reprezentativci vježbati ukupno tri sata, dvaput po sat i pol
Vidi originalni članak

Nedjelju su hrvatski reprezentativci dugo čekali. Slobodan dan, posljednji slobodan dan prije Eura, tjedan dan prije susreta s Austrijom. Mogu raditi što hoće, biti s obiteljima, prijateljima...
Ukupno im za te obiteljske aktivnosti ostaje 35 sati. Nakon toga bit će prepušteni samo izborniku Slavenu Biliću i njegovim suradnicima. I karanteni, u kojoj će od početka priprema do 8. lipnja provesti ukupno 492 sata!
Iz Budimpešte zrakoplovom do Zagreba, pa u utorak zrakoplovom do Graza te autobusom do kampa u Bad Tatzmannsdorfu. Tri dana trenirat će u desetak kilometara udaljenom Oberwarthu, a u subotu krenuti u 120 kilometara udaljeni Beč.
Treninzi u preostalih tjedan dana do prve utakmice neće biti naporni kao do sada. U Rovinju i Čatežu znali su trenirati i po pet sati na dan, od ponedjeljka do petka trenirat će još sveukupno 11 sati. Nikad više od dva sata u komadu.

OD ROVINJA DO FINALA 42 DANA
Kad je reprezentacija u Francuskoj osvojila broncu, ukupno su zajedno proveli 53 dana. Od prvog dana priprema do utakmice za treće mjesto. Ovaj put naši će, dođu li kojim slučajem u finale, zajedno provesti 42 dana. Što također nije lako izdržati, ali je ipak 11 dana manje, pa su i malo manje šanse da jedni drugima počnu ići na živce.

BILIĆ: U PRVOM PLANU JE TAKTIKA
Slaven Bilić bio je na utakmici Austrija - Malta, pa je u Budimpeštu došao u tri ujutro na dan susreta s Mađarskom.
- Nakon Budimpešte slijedi osvježavanje. Idućih ćemo dana najviše raditi na taktici - rekao je izbornik Bilić.

SVAKOM IGRAČU PO 18 DRESOVA
Dođe li Hrvatska do finala na Euru, naši će igrači ukupno promijeniti 12 garnitura dresova. Naime, finalna utakmica bila bi šesta na turniru, a u svakoj nogometaši nose dva dresa. Ukupno su ekonomi naše reprezentacije pripremili 18 garnitura dresova, 12 plavih i šest “kockastih”. Jer u prve tri utakmice sigurno igramo u plavima, a moguće je da i svih šest odigramo u toj pričuvnoj varijanti. Što znači da najviše tri utakmice možemo odigrati u “kockastim” majicama.

IŠČEKIVANJE U BROJKAMA
70 minuta prije početka prve utakmice izbornik Slaven Bilić može promijeniti popis igrača.
1. igrač koji će imati rođendan na EP-u je Hrvoje Vejić
1-1 je omjer pobjeda Starih i Mladih na treningu. Novu utakmicu odigrat će u Beču.

SPAVANJE U 23 SATA JEDINA NAREDBA
Igrači poslije večere uvijek imaju slobodu, a i ujutro, ako nema treninga, mogu spavati koliko žele. Doručak je na rasporedu od 8 do 10 i svatko može doći kad poželi. Jedino je ograničenje da ne smiju poslije 23 sata biti izvan soba. Tad su dužni biti u “četiri zida”. Ne moraju spavati i nitko ih ne provjerava. Mogu, primjerice, čitati ili gledati televiziju.

JEDINO JE JOZIĆ U ZAVJETRINI
Mirko Jozić zasad je jedini od bivših hrvatskih izbornika koji neće komentirati Europsko prvenstvo ni za jedan medij. Miroslav Blažević, Otto Barić i Cico Kranjčar objavljivat će svoje stručne analize u raznim domaćim i stranim medijima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare