To je to što me zanima!

Dobar ždrijeb za 'kauboje': Na Francuze idemo tek u finalu?!

U jednom bi dijelu ždrijeba mogli završiti Francuzi, Španjolci i Danci. S njima bi naša reprezentacija u tom slučaju mogla igrati tek u utakmici finala 1. veljače...
Vidi originalni članak

Ako Francuska danas dobije Švedsku, a Danska remizira ili dobije Poljsku, obje ove reprezentacije, kao i Španjolska, idu u drugi dio ždrijeba, daleko od "kauboja". Realno je očekivati da Francuzi budu prvi u svojoj skupini, a da Danci završe kao drugi. 

Tad bismo u jednom četvrtfinalu gledali reprizu finala otprije dvije godine, susret Danske i Španjolske, a pobjednik tog susreta bi u polufinalu vjerojatno išao na Francuze. Hrvatska kao prva u skupini u osmini finala ide na Brazil, a četvrtfinale bi nam, ako sve bude prema očekivanju, donijelo sraz s pobjednikom utakmice Švedska - Poljska. Bili smo u dijelu ždrijeba u kojem bi kao prva momčad skupine D bila Njemačka. 

Baš bi Nijemci bili jedna od momčadi s kojima bismo mogli igrati u polufinalu. Ako se sve poklopi kako treba, onda bismo trebali imati prilično otvoren ždrijeb do finala i nove medalje. Spremni su "kauboji" na sve izazove, ali naravno da je bolje u četvrtfinalu igrati sa Švedskom, a u polufinalu s Njemačkom nego s nekim iz trojca Francuska, Španjolska, Danska. 

Netko bi nas od te tri reprezentacije onda dočekao u finalu. Postoji, naravno, i onaj drugi scenarij, koji nije tako dobar. Ako bi Francuzi bili drugi, a Danci treći u skupini, onda bi igrali međusobno u osmini finala, a pobjednik te utakmice bi išao na naše. Prvi scenarij je ipak puno bolji.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • TomislavGmajnić 24.01.2015.

    bas nam se super otvorio zdrijeb...mos mislit a Svedska i eventualno Njemacka u polufinalu su sto?Neki rukometni liliputanci ili?lakse bi bilo da se rijesimo Francuza ili Danaca u cetvtfinalu naravno ako se ne opustimo protiv Brazila....tad bi nam bio otvoren put do finala....

  • vex2012 24.01.2015.

    slabo igraju Francuzi danas, izgleda da i nemaju baš volje za pobjedom, pošto znaju da smo im mi redovne mušterije. ako ne pobijede šveđane, bojim se da u četvrtfinalu naš put završava

  • user_392043 24.01.2015.

    Ne radite ražanj,zec još po šumi trči,Poljska,Švedska i Njemačka mogu dobit svakog ako imaju dobar dan pa i nas, jednu po jednu i sa 100% uz malo sreće pa u finalu šta bude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare