To je to što me zanima!

Dobra ili loša vijest? - Petrić i Dudu ostali sami

Udarni tandem Slavena Bilić u velikoj je formi. Zabili su već 12 golova ove sezone, svaki po šest. No igrači s klupe ove godine zaostaju
Vidi originalni članak

Odlična vijest za Slavena Bilića - 20 dana prije važne utakmice s Izraelom Petrić i Eduardo igraju sve bolje. Loša vijest - ostali napadači nisu baš u vrhunskoj golgeterskoj formi. Prošle sezone naši napadači (Petrić, Eduardo, Balaban, Olić, Budan i Klasnić) zabili su više od 130 golova! Ove sezone istim su tempom nastavili samo Petrić, koji je zabio šest golova u deset dana, i Eduardo, koji je zabio isto toliko (dva u Arsenalu, četiri u reprezentaciji.
- Stvarno se osjećam odlično, pritisak je sve manji. Ali, nakon razdoblja kad mi nije išlo, bilo bi bahato reći da više ne znam zabiti jedan, nego samo dva gola po utkamici - skroman je Petrić, koji je u porazu od Herthe prvi gol zabio sa 25 metara, a drugi s desetak metara - lobom.
- Ovaj prvi mi je draži, baš samo gađao rašlje, drugi je bio malo sretan - kaže Petrić. Eduardo nije zabio, ali je asistirao, izborio penal, uz Adebayora i Fabregasa bio najbolji Arsenalov igrač u pobjedi 5-0 protiv Derbyja.
- Baš smo u pravo vrijeme ušli u formu, bit će golova i protiv Izraela. Ne kažem da ćemo zabiti Dudu ili ja, ali netko bude. Konkurencija u napadu još je velika, igrači su isti kao i lani i ne mislim da imamo problema - dodao je Mladen Petrić.



NAPAD NA KLUPI

IGOR BUDAN - Baš kad je odigrao odlično za reprezentaciju u Sarajevu, ozlijedio se i mora pauzirati. Pitanje je hoće li biti spreman za Izrael i u kakvoj će formi biti.
BOŠKO BALABAN - Nije to onaj Boško od lani, koji je Brugge vodio kroz Europu, do Lige Uefe i naslova u Kupu. Zabija u HNL-u, ali na europskim terenima nije pravi.
IVICA OLIĆ - Protiv Nurnberga najbolji igrač utakmice, nakon “bicikla” je asistirao Van der Vaartu. No još nije zabio nijedan gol, a to se od njega očekuje.
MARIO MANDŽUKIĆ - Bilić ga je jednom pozvao, a vrlo je dobro krenuo u sezonu. Ali, nakon bijega iz kampa reprezentacije U-21 i puno kartona, pitanje je treba li ga više zvati.
IVAN RAKITIĆ - Nije napadač, ali može i to igrati, ako zagusti. U Schalkeu je dva gola zabio udarcima izvan šesnaesterca, što dokazuje da je puno opasniji iz drugog plana.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Zorro 24.09.2007.

    Ajmo Petricu!!!

  • promet 23.09.2007.

    Napokon nešto i dobro da se čuje za Hrvatski nogomet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare