To je to što me zanima!

MegaDinamo! Pao i Anderlecht, plavi jure prema euro proljeću!

Dinamo je pobijedio Anderlecht 2-0 u drugom kolu Europske lige. Hajrović je zabio iz penala u prvom dijelu, Gojak je pogodio za 2-0. Ovo je prvi put u povijesti da je Dinamo u skupinu Europe krenuo s dvije pobjede
Vidi originalni članak

Pao je i Anderlecht! Nakon što je na Maksimiru deklasiran Fenerbahče, Dinamo je u Bruxellesu s 2-0 pobijedio i nominalno prvo ime skupine D i napravio veliki korak prema povijesnom europskom proljeću.

Belgijci su bolje ušli u utakmicu, jače su stisnuli modre, ali to je bilo to od njih. U 19. minuti sve se otvorilo. Pobjegao je Petković obrani Anderlechta, morao ga je rušiti Vranješ i to je moglo završiti jedino penalom.

Klinički precizan i siguran bio je Hajrović i Dinamo je poveo 1-0. Nakog toga uglavnom je postojao samo Dinamo. Dani Olmo je pokazivao svoje individualne kvalitete, nekoliko puta izvozao obranu Belgijaca, ali nije uspio zabiti, baš kao niti Oršić.

Krajem prvog dijela imao je Anderlecht veliku šansu, otišla je lopta uz samu stativu, ali to je bilo sve od njih. Didillon, golman domaćina pokupio je s crte udarac glavom Hajrovića. Visio je gol u zraku, ali nikako da se sve posloži.

A onda je u 67. minuti stisnuo Gojak bombu s dvadesetak metara. Pogodila je Makarenka, skrenula i prevarila golmana. Poveo je Dinamo 2-0 i tada je bilo puno lakše. Pali su domaćini i psihički, vidjeli su da se ne mogu nositi s ovakvom momčadi.

Dinamo je pokazao moć, trener Nenad Bjelica nosi velike zasluge, ali i igrači su se postavili na pravi način. Malo je bilo kikseva ove sezone u prvenstvu, a u Europi sve je na još jednoj višoj razini. 

Prvi put u povijesti Dinamo je ostvario dvije pobjede na startu natjecanja u skupinama u Europi. Sljedeća utakmica protiv Spartaka iz Trnave bit će 25.10. pred praznim tribinama u Slovačkoj.

Idi na 24sata

Komentari 427

  • tomo582 05.10.2018.

    ** Admin ** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • 05.10.2018.

    Bravo Dinamooooo, otkad se Ademi vratio i Dinamo se preporodio.... čestitke

  • lavlje srce 68 05.10.2018.

    Bravoooooo dinamoooooo.Samo vas molim nemojte kalkulirati sa prolazom to najvise mrzim.Jos nista nije gotovo.Igrajte svaku utakmicu na 3 boda pa kaj bude a ne racunati kaj bi bilo ako cemo ovako ili onako.Diiiinnamoooooo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare