To je to što me zanima!

Dobro su se sjetili: Uvode VAR do kraja kvalifikacija za SP...

Izostanak VAR-a uzburkao je duhove nakon utakmice Srbije i Portugala (2-2). Tada je Ronaldo pucao prema golu, a srpski nogometaš loptu je izbio nakon što je ona prešla gol-liniju. Ipak, gol nije bio priznat
Vidi originalni članak

Veliki broj pogrešaka u kvalifikacijama za SP i nepriznati gol Cristianu Ronaldu protiv Srbije očito su Uefi dali do znanja da bez VAR-a jednostavno ne ide. 

Europska krovna nogometna organizacija pravdala se kako je morala odgoditi primjenu VAR-a u kvalifikacijama zbog utjecaja pandemije koronavirusa na operativne i logističke sposobnosti. No, vrag je odnio šalu pa će suci do kraja kvalifikacija na raspolaganju imati video tehnologiju.

Objavila je to Uefa, a VAR kreće s radom od 1. rujna kada su na rasporedu utakmice 4. kola. 

- Implementacija VAR -a, koju organizira UEFA, provodit će se na licu mjesta na stadionu domaćina, uz korištenje posebnih kombija koje isporučuju pružatelji usluga VAR-a - objavila je europska krovna organizacija na svojim stranicama. 

Izostanak VAR-a uzburkao je duhove nakon utakmice Srbije i Portugala (2-2). Cristiano Ronaldo je u završnici pucao prema golu, a igrač Srbije Stefan Mitrović ju je izbacio iz gola. No, nakon pregleda snimki, bilo je jasno kao dan da je lopta prešla gol-liniju, ali suci to nisu vidjeli.

Ronaldo je poludio na nizozemskog suca Dannyja Makkeliea pa bacio kapetansku traku i napustio travnjak prije kraja susreta, a Portugalci su poslije utakmice kiptjeli od bijesa i ispitivali zašto nema video tehnologije. Uefa se pravdala kako ih je u njegovoj implementaciji onemogućio korona virus, ali u budućnosti žele izbjeći takve situacije pa su očito uspjeli preskočiti sve probleme i uvesti ga usred kvalifikacija. 

Ova vijest sigurno je olakšanje za suce koji će biti pod manjim pritiskom nego do sada jer će imati mogućnost ispravka, ali i za reprezentacije jer bi ovako broj velikih pogrešaka trebao biti sveden na minimum.

Hrvatska je u ovome trenutku prva u svojoj skupini sa šest bodova, a nadamo se kako će tako ostati i nakon rujanskih utakmica. 'Vatreni' novi ciklus otvaraju 1. rujna u gostima protiv Rusije, a samo tri dana kasnije slijedi još jedan gostujući dvoboj protiv Slovačke. Rujanski dio kvalifikacija zaključit ćemo 7. rujna u Splitu protiv Slovenije. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kra de ze 05.08.2021.

    samo da Lovren ne udari nekog laktom

Komentiraj...
Vidi sve komentare