To je to što me zanima!

Dok mu se sudi, Mamić ušao u Hrvatski nogometni savez...

Mamić, koji je nepravomoćno osuđen na 4 godine i 11 mjeseci zatvorske kazne u aferi Godot te je optužen i za izvlačenje novca iz Dinama, postao je član Komisije za profesionalni nogomet
Vidi originalni članak

Novi član Komisije za profesionalni nogomet Hrvatskog nogometnog saveza ovog je tjedna postao Zoran Mamić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On će preuzeti dužnost koju je obavljao Marijan Vlak, a sve je amenovao Izvršni obor HNS-a na sjedinici čije su odluke objelodanjene tek u glasniku Saveza.

Mamić, koji je nepravomoćno osuđen na 4 godine i 11 mjeseci zatvorske kazne u aferi Godot te je optužen i za izvlačenje novca iz Dinama, postao je bliski suradnik Robertu Markulinu (predsjednik), Josipu Breznom (tajniku), Marinu Skenderu, Srećku Juričiću, Dariju Šimiću i Branku Laljku (članovi).

Svi oni imaju sljedeće zadatke:

  • raspravljati o problematici koja se odnosi na natjecanja profesionalnog nogometa;
  • dati mišljenje o obrascima ugovora o igranju između klubova i igrača, Pravilnika o radu Arbitražnog suda HNS i drugim propisima HNS koji se izravno odnose na profesionalne klubove;
  • dati prijedlog Izvršnom odboru o načinu raspodjele sredstava od TV prava i sponzorstva, a u odnosu na natjecanje Prve HNL;
  • dati prijedlog kalendara natjecanja Prve HNL i završnice Hrvatskog nogometnog kupa;
  • obavljati druge poslove koji se odnose na profesionalni nogomet i profesionalne nogometne klubove, a ne obavlja ih neko drugo tijelo HNS-a.

Također, HNS-ov IO "osvježio" je Zdravstvenu komisiju kojom će i dalje rukovoditi Dragan Primorac, a kolege će mu biti Igor Borić, Zoran Bahtijarević, Jasmina Ćatić, Boban Dangubić, Damir Erceg, Igor Filipčić, Saša Janković, Mislav Rakić, Eduard Rod, Mario Starešinić te tajnik Tomislav Vlahović.

  • Mamićeva druga optužnica

Drugom optužnicom, uz Zdravka Mamića, koja je potvrđena u svibnju obuhvaćeni su njegov sin Mario, brat Zoran, bivši "Dinamov" direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Artur Vuksan.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine, ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između "Dinama" i više stranih tvrtki te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Uz navedeno, tvrdi se u optužnici, NK Dinamo je neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7.35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • lijenimartin 13.12.2019.

    Unjeli 250 milijuna eura, i uzeli 115 milijuna kuna, pa sta onda, kog briga.. Idemo dalje..

  • 13.12.2019.

    Prskanje po hajduku

  • wooly 13.12.2019.

    Kaj rec?

Komentiraj...
Vidi sve komentare