To je to što me zanima!

Đoković otvorio dušu: Federer, Nadal i ja... Mi nismo prijatelji

Srpski tenisač Novak Đoković je u razgovoru s Lewisom Jonathanom Wertheimom u emisiji "60 minutes" govorio o odnosu s dugogodišnjim rivalima, Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom
Vidi originalni članak

Roger Federer se umirovio u rujnu 2022. godine. Rafael Nadal je već neko vrijeme van teniskih terena i još čeka povratak. A Novak Đoković je u međuvremenu pretekao obojicu i stigao do brojke od 24 Grand Slam naslova.

Najveći teniski rivali posljednjih 15-ak godina nebrojeno puta su se našli na suprotnim stranama i nikada jedan "teniski trokut" nije bio toliko nadmoćan nad ostatkom ATP konkurencije.

'Roger Federer i Rafael Nadal su rivali, nisu prijatelji'

Godinama je trajala dominacija jednog, drugog, pa trećeg, a u tom periodu Federer i Nadal su izgradili prijateljski odnos. Đoković je, s druge strane, uvijek bio višak. A to je i sam priznao...

- Znam da se očigledno nismo tako dobro slagali tijekom karijere van terena. A mi nismo prijatelji jer, znate, mi smo rivali i teško je da kao natjecatelji budemo veoma bliski i dijelimo i dajemo uvid u svoj život ili osjećaje. Znate, to se može upotrijebiti protiv tebe za teniske rekorde i prilikom idućih susreta na terenu - rekao je Đoković u američkoj emisiji "60 minutes", no istaknuo da bi se s Federerom i Nadalom volio ponovno okupiti.

- Htio bih, da. Zaista bih volio. Toliko godina smo dijelili pozornicu i mislim da je najveće poštovanje uvijek tu, bar s moje strane, prema njima. Dakle, da, nadam se da ćemo jednog dana, kada se zavjese malo više spuste, moć́i sjesti i porazgovarati. Bilo bi, bilo bi nevjerojatno.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Mr. Pickles 10.12.2023.

    Pitanje je tko više "voli" Novicu- Rafa ili Roger 😝

  • pinkpanter 10.12.2023.

    Otvorio dusu

  • ante-portas 09.12.2023.

    Njih dva su sutjela i nabijali lopticu, jer to je najbolje sto znaju, nisu se gurali u sve kao Vegeta. Netko je gospodin i kad gubi i kad pobjedjuje, a netko balkanac i klaun u oba slucaja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare