To je to što me zanima!

Doktor je ponovno u Zagrebu: Još mi je uvijek žao zbog EP-a

Protiv Cedevite nam treba najbolja utakmica sezone, a lijepo je kad te dočekaju u tvojem gradu, kaže Kruno Simon, kojeg su obožavatelji prozvali doktorom košarke
Vidi originalni članak

Znam da je prošlo već dosta vremena od Eurobasketa, ali s kim god se sretnem iz reprezentacije, svi dijelimo isti dojam. Još nam je žao zbog svega, kaže Kruno Simon.

Ispadanje od Češke u osmini finala i blamaža protiv Gruzije u zagrebačkoj Areni ostali su, nažalost, jedino sjećanje na rujansko Europsko prvenstvo. S ispadanjem je u zaborav otišla i fantastična igra Krunoslava Simona.

- Ne mogu jednostavno odgovoriti na to kako nam se dogodilo da smo pukli. Previše je detalja pošlo po zlu, o tome bismo mogli pričati sat vremena, ali to nema smisla. Ako budemo živjeli u prošlosti, događat će nam se još i lošije stvari u budućnosti.

Poslije Eurobasketa preselio se u Milano kod Jasmina Repeše i Stanka Baraća te brzo postao miljenik navijača.

- Klub je mislio sagraditi novu dvoranu za 6000 ljudi u centru grada, ali nas i u talijanskom prvenstvu gleda po 7000 navijača. U Italiji su uvijek pune dvorane, užitak je biti na terenu kad je tako.

I sutra će igrati u sličnim uvjetima. Ispunjeni Draženov dom već je pljeskao i Perasoviću i Šariću, sad će na red doći i rođeni Zagrepčanin.

Bilan jedan od najboljih

- Iskreno, ne razmišljam o tome. Lijepo je kad te tako dočekaju u tvojem gradu, ali moram misliti samo o Cedeviti jer moramo odigrati utakmicu sezone želimo li do pobjede - objašnjava Simon.

Njegov EA7 Emporio Armani nema pravo na kiks, pogotovo nakon poraza od Cedevite u prvom dijelu sezone. Repešini igrači sad znaju za što su Mršićevi sposobni.

- Igraju s puno samopouzdanja, trkački su pogotovo jaki. Ne bih sad nabrajao tko je opasan, još ću nekog zaboraviti pa će nas baš taj kojeg sam zaboravio poklopiti, ali Miro Bilan igra u odličnoj formi. Napadački je jedan od najdominantnijih centara u Europi. Pa Luka Žorić mu je zamjena, to dovoljno govori - spomenuo je prijatelja s kojim je dijelio svlačionicu u Zagrebu, Malagi i reprezentaciji.

Žorić će dobiti mali dar

- Naravno da se čujemo, svaki dan. Ali ne pričamo o košarci. Samo o neseserima - smije se Simon, aludirajući na nes(p)retni slučaj Žorićeve torbice i Hajdukova trenera Damira Burića.

- Ako već igram za ovaj klub, mogu Žori barem pokloniti Armanijev neseser kad se vidimo.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mini mrcina 10.12.2015.

    doktor kruno se sutra oprasta od nastavka eurolige, skupa sa doktorom repesom i doktorom stankecom..

  • prajdali 10.12.2015.

    Taman sam malo prebolio EP a oni ga opet spomenu.Tuga i jad.

  • Mauro_Icardi17 10.12.2015.

    Nadam se pobijedi,iako ni poraz ispod 9 razlike dolazi u obzir!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare